Crypto-aandelen herstellen van dip nadat peilingen zeggen dat Harris debat tegen Trump won

580 totale weergaven
kamala harris crypto

Aandelen van Amerikaanse crypto- en bitcoinbedrijven herstellen zich na een vroege dip op de handelsdag. Uit peilingen blijkt dat kiezers het optreden van Kamala Harris tijdens het debat met Donald Trump hoger waarderen.

Crypto – en mining aandelen herstellen na Harris-Trump debat

Aandelen van crypto – en bitcoinbedrijven herstellen zich vandaag snel na een eerdere dip. Het lijkt op een reactie op het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris. Op 11 september daalden de aandelen als een reactie op het debat van de avond ervoor. Uit peilingen bleek namelijk dat Harris het beter heeft gedaan dan Trump, terwijl die laatste als meer cryptovriendelijk bekend staat.

Tijdens het debat kwam het woord crypto of bitcoin niet voor. Maar op de handelsdag zelf kwam er toch nog snel herstel, waarbij de meeste aandelen afsloten met een lichte daling.

Aandelen van cryptobeurs Coinbase (COIN) stegen 5,3% na een daling naar een laagste punt van $150 op 11 september. De prijs keerde terug naar de pre-debatprijs van rond de $157 in de nabeurshandel, volgens Google Finance.

Het Bitcoin-kopende MicroStrategy (MSTR) volgde, met een daling naar $122 voordat het zich herstelde en 0,26% lager sloot op $129,30, en daalde naar $128,50 in de nabeurshandel.

Bitcoin mining bedrijven

Aandelen in BTC-mijnwerkers Marathon Digital (MARA) en Riot Platforms (RIOT) daalden in eerste instantie ook, maar ze herstelden zich en sloten respectievelijk 0,94% en 2,07% lager. Miningbedrijf Hut 8 (HUT) was het enige aan crypto gekoppelde aandeel dat de dag positief afsloot, met een stijging van 1,29% op $10,58, na een daling naar een laagste punt van $9,76.

De dalingen kwamen doordat de markten reageerden op de debatprestatie van Harris. Een YouGov-enquête, gepubliceerd op 11 september, toont aan dat kiezers Harris als winnaar van de avond zagen, met 54% van de geregistreerde kiezers die zei dat Harris won, tegenover 31% die hetzelfde zei over Trump.

Uit een CNN-flitspeiling blijkt ook dat de meerderheid van de debatkijkers zei dat Harris beter presteerde dan Trump op het podium. De crypto-industrie heeft voornamelijk Trump gesteund, die meerdere pro-crypto beleidsbeloften heeft gedaan, terwijl Harris’ standpunt over crypto grotendeels onbekend is.

Nationale peilingen van FiveThirtyEight voor 11 september tonen aan dat Harris’ voorsprong onaangetast is gebleven door het debat, met een voorsprong van 2,6 procentpunten op Trump.

Bitcoin prijs

De algehele cryptomarkt dipte ook direct na het debat. Daarbij is $60 miljard van de totale marktkapitalisatie weggevaagd op 11 september. Maar ook de markt is sindsdien hersteld met een flinke plus van 2,3% en terugkeerde naar pre-debatniveaus.

Ook de bitcoin prijs zit inmiddels op moment van schrijven boven de 58.000 dollar. Echte, de Trump-memecoins kregen een flinke klap, waarbij ze allemaal dubbele cijfers verloren in de afgelopen 24 uur, volgens CoinGecko.

Lees meer over:
aandelencrypto

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...