Trump memecoins kelderen na debat: Harris memecoins stijgen

414 totale weergaven
trump-harris-memecoins

Memecoins met een Trump thema zijn compleet gekeldert na het debat, terwijl Harris memecoins juist enorm stegen, wat de veranderende verkiezingskansen weerspiegelt. 

Na het eerste presidentsdebat tussen Donald Trump en Kamala Harris ondervonden memecoins die verband houden met de kandidaten een aanzienlijke marktverschuiving. Het debat, dat helaas niet over crypto ging, stelde veel cryptoliefhebbers teleur, wat leidde tot een scherpe reactie op de cryptomarkt.

Memecoins die gekoppeld zijn aan Donald Trump zag een aanzienlijke daling, terwijl tokens die gekoppeld zijn aan Kamala Harris juist een boost zagen. Dit is het gevolg van veranderende verkiezingskansen op platforms als Polymarket. De cryptomarkt volgde de uitkomst van het debat op de voet, waarbij verschillende tokens reageerden.

Trump memecoins kelderen, Harris tokens stijgen

Na het debat, dat zich richtte op belangrijke onderwerpen als de economie, immigratie en buitenlands beleid, zagen veel Trump memecoins een aanzienlijke daling. De marktkapitalisatie van PolitiFi memecoins daalde bijvoorbeeld met 8,7%, waarbij sommige specifieke tokens nog sterker daalden.

MAGA (TRUMP) daalde met 10%, terwijl MAGA Hat (MAGA) met 22,5% daalde. Een andere token, Doland Tremp (TREMP), daalde met 27,5%. Aan de andere kant zagen Harris memecoins een stijging tijdens het debat. De Kamala Horris (KAMA) token steeg met 7,3%, wat een stijging weerspiegelt van de verkiezingskansen van Harris op gedecentraliseerde gokplatforms.

Na het debat stegen de kansen van Harris om te winnen met 3%, terwijl de kansen van Trump met hetzelfde bedrag daalde, waardoor de twee kandidaten vrijwel gelijk opliepen in de peilingen.

Invloed van de Amerikaanse politiek op de cryptomarkt

Er wordt al lang gediscussieerd over de invloed van politieke gebeurtenissen, in het specifiek in de Verenigde Staten, op de cryptomarkt, waar dit laatste debat geen uitzondering op is.

Zo geloven sommigen dat een overwinning voor Trump kan leiden tot aanzienlijke stijgingen voor Bitcoin, gezien zijn pro-crypto standpunt. Anderen vrezen dat Harris als president meer onzekerheid op de markt kan brengen, waarbij gevreesd wordt dat Bitcoin waarde verliest onder haar leiderschap.

Ondersteuning vanuit de cryptomarkt

Naast de tokens die de verkiezingen van 2024 voorspellen, heeft de cryptomarkt ook miljoenen gestoken in het ondersteunen van de presidentskandidaten, met name degenen die voorstander zijn van duidelijke crypto regelgeving. Bedrijven als Coinbase en Ripple hebben een grote bijdrage geleverd aan Fairshake PAC, dat meer dan $202 miljoen donaties ontving, waarvan meer dan de helft afkomstig was van cryptobedrijven.

Ondankds deze investeringen heeft het gebrek aan discussie over crypto tijdens de debatten velen in de cryptogemeenschap gefrustreerd. Coinbase benadrukte onlangs het belang van het laten horen van kiezers en merkte op dat 1 op de 5 Amerikaanse volwassenen crypto bezit, maar dat dit nog steeds een onderbelichte kwestie blijft in de presidentiële race.

De reactie van de markt op politieke gebeurtenissen zoals debatten, herinnert ons eraan hoe verweven cryptocurrencies en politiek zijn geworden, waarbij velen in de sector hopen op meer aandacht voor crypto-regulering naarmate de verkiezingen van 2024 dichterbij komen.

Lees meer over:
HarrismemecoinsTrump

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...