196 Amerikaanse politici kregen donaties van FTX-medewerkers

196 Amerikaanse politici kregen donaties van FTX-medewerkers

Meer dan één op de drie van de 535 Amerikaanse senatoren hebben geld ontvangen van de failliete cryptobeurs FTX. In de afgelopen maanden kregen ze steun van de senior executives voor hun politieke campagnes.

Donaties

Dat stelt CoinDesk in een rapport. De mediagroep heeft 196 leden van het nieuwe congres die geld hebben aangenomen van Sam Bankman-Fried of andere senior executives bij FTX in kaart gebracht .

De namen komen uit allerlei hoeken, van beide kamers en beide partijen. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, en ook de leider van het Senaat Chuck Schumer behoren tot de lijst.

CoinDesk nam contact op met alle wetgevers met de vraag wat ze met het geld deden. De meeste politici die reageerden, zeiden dat ze het aan een goed doel hadden gegeven om de smet van de beurs weg te halen.

Anderen reageerden dat ze gesprekken hadden met het Amerikaanse ministerie van Justitie over het opzij zetten van het geld totdat het in een fonds kan worden gestort om slachtoffers van FTX te compenseren. Zij wachten nog altijd op de uitbetaling van hun stortingen.

Uit de 53 reacties blijkt dat 64% het geld naar een non-profitorganisatie wil sturen, waarvan 34 politici dit inmiddels al hebben gedaan. Een groot deel wacht op advies. Ruim 70% reageerde niet op het verzoek van CoinDesk.

Het meeste geld kwam bij Ryan Salame vandaan, en ook oud-baas Sam Bankman-Friend doneerde aanzienlijke bedragen.

Een groot deel van de politici pleiten voor meer regelgeving, precies waar de oud-FTX-baas ook voor pleitte (ondanks de chaos die het zelf veroorzaakte). In hoeverre er belangenverstrengelingen zijn, is niet bekend. Feit dat dit soort dingen aan het licht komen, geeft wel aan hoe erg het met elkaar verweven was.

196 Amerikaanse politici kregen donaties van FTX-medewerkers

Wil je meer details lezen? Check dan dit uitgebreide artikel van CoinDesk, die met hun onderzoek ook het eerste dominosteentje deed omvallen toen ze de cijfers van Alameda Research aan het licht brachten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin donatie FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties