FTX mist nog miljarden ondanks $5,5 miljard aan bezittingen

Cryptobeurs FTX heeft uitstel van betaling aangevraagd. De huidige leiding en curatoren van FTX zijn op zoek naar het geld van klanten en het bedrijf zelf. Op dit moment zou er zo'n $5,5 miljard

FTX is verwikkeld in een ingewikkeld proces. Het bedrijf is bezig met een zogenaamd 'Chapter 11' . Dat is een procedure in de faillissementswetten van Amerika te vergelijken met het vragen van uitstel van betaling.

Ter indicatie: tot nu toe lijkt het er op dat FTX helemaal geen bitcoin in kas had. Terwijl klanten wél gewoon konden handelen hierin. Dat gaat goed, tot de liquiditeit opdroogt. Het imperium van Sam Bankman-Fried implodeerde in 2022.

FTX laat in een persbericht weten nog miljarden tekort te komen. De bezittingen die ze wél hebben kunnen vinden komen dus neer op zo'n $5,5 miljard. Het gaat om $1,7 miljard aan cash, $300 miljoen aan aandelen en $3,5 miljard aan 'crypto assets'.

Die laatste twee categorieën variëren nog al in prijs, natuurlijk. Recentelijk werd bekend dat er ruim $70.000 is verloren bij het 'beschermen van de fondsen'.

Er ligt onder andere $1,1 miljard bij BitGo, een bekende dienstverlener in de industrie. Een ander deel wordt offline opgeslagen. En de autoriteiten in de Bahama's zouden ook zo'n $400 miljoen in beslag hebben genomen. Een potje in Japan zou $140 miljoen bevatten. FTX Japan wil haar klanten tegemoet komen.

De huidige CEO van FTX is John Ray. Hij is een Amerikaanse advocaat met een specialiteit in het terugvorderen van geld van failliete bedrijven. Hij geeft ook aan dat schuldeisers geduld moeten hebben, en heel veel hoop biedt hij niet: "Deze informatie kan veranderen, we delen meer informatie als we dat kunnen."

Naar schattingen heeft FTX momenteel zo'n 15% van de benodigde bezittingen om klanten terug te betalen.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...