2 statistieken die belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

2 statistieken die belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

De prijs ligt netjes boven de $50.000 en sommige analisten anticiperen op een groene aankomende week. We gaan het meemaken, de markt doet uiteindelijk wat ie wilt. Bitcoin geeft je géén garantie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een korte update van een aantal on-chain patronen, die fundamenteel belangrijk zijn voor het bitcoin netwerk: het aantal transacties en inkomsten van de miners, de bedrijven die met rekenkracht het netwerk beveiligen.

Voor degenen die het nog niet weten: bitcoin is het best beveiligde openbare netwerk ter wereld. Toegang tot dat netwerk is wat waard: je satoshi's als entreegeld.

1. Transacties

Het aantal transacties op het netwerk, gemeten volgens een zeven daags gemiddelde, is sinds juli weer aan het stijgen, zo concludeert on-chain analist TXMC op basis van Glassnode data.

We zitten op vrijwel hetzelfde niveau als op medio mei, het moment dat de koers flink duikelde. Kunnen we uit het stijgende transactieaantal concluderen dat er méér interesse is?

Een deel van de on-chain transacties zijn overigens interne transacties van beurzen. Gezien de lage fees momenteel is het voor beurzen aantrekkelijk om hun hot en cold wallets te herstructureren.

2. Inkomsten miners

Het jaar 2021 is een prima jaar voor mining bedrijven. Analist Dylan LeClair heeft de inkomsten in dollars én bitcoin op een rij gezet.

Ze verzamelden in totaal 237.586 bitcoin, goed voor bijna 10,7 miljard dollar aan opbrengsten. Conclusie: mining is een winstgevende aangelegenheid tegen de huidige stroom - en bitcoin prijs.

Luister dit interview met Alejandro de la Torre, operationeel directeur bij Poolin', een van de grootste mining pools ter wereld en goed voor circa 10% van de totale rekenkracht wereldwijd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties