‘26% van family offices investeert in cryptovaluta’, volgens steekproef Goldman Sachs

Een onderzoek door Goldman Sachs laat zien dat family offices uit de hele wereld nog steeds geïnteresseerd zijn in de cryptomarkt. Maar liefst 32% van hen heeft blootstelling aan digitale activa. 26% geeft expliciet aan dat ze in cryptovaluta investeren.

Populariteit neemt toe

De Amerikaanse bank deed navraag bij 166 family offices uit Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en de groep in Azië-Pacific (APAC). Het doel van het onderzoek was om het veranderende investeringslandschap van de afgelopen jaren in kaart te brengen.

Vergeleken met de bevindingen van 2021 noteert de steekproef een aanzienlijke stijging van de interesse in digitale valuta. In 2021 belegde slechts 16% van de respondenten in cryptovaluta, terwijl dat cijfer nu stijgt tot 26%.

De algemene belangstelling vanuit deze groep voor de cryptosector is afgenomen. Het aandeel family offices dat niet investeert en niet geïnteresseerd is steeg van 39% naar 62%, terwijl het aantal potentieel geïnteresseerden is gedaald van 45% naar 12%.

'26% van family offices investeert in cryptovaluta', volgens steekproef Goldman Sachs

Met name in APAC is het hoogste percentage HODLers hoog, met 30% van de onderzochte family offices. 27% van de APAC family offices die nog géén blootstelling aan cryptovaluta hebben, hebben hier wel interesse in.

Aan de andere kant zijn cryptocurrency’s minder populair in de EMEA’s. Slechts 15% investeert erin, terwijl 79% aangeeft geen interesse te hebben.

Voor het idee: alle ondervraagden hebben meer dan $500 miljoen in beheer en 72% is zelfs meer waard dan $1 miljard.

Allerlei digitale activa

Er is dus duidelijk een tweestrijd: twijfelaars van vorig jaar hebben hun keuze gemaakt om al dan wel of niet iets met de cryptomarkt te doen.

De 32% van de ondervraagden die wél blootstelling heeft aan digitale activa, doet dit via cryptocurrency’s, stablecoins, NFT’s, DeFi en andere blockchain-gerelateerde fondsen. Het gaat overduidelijk dus niet puur om bitcoin.

“De potentie van blockchain-technologie” staat met 19% erg hoog in het lijstje met argumenten. 9% volgt de industrie om het portfolio te diversifiëren en 8% beschouwt digitale valuta als een spaarmiddel of als financiële tool.

'26% van family offices investeert in cryptovaluta', volgens steekproef Goldman Sachs
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek