60% van Nederlanders heeft alle cryptovaluta in één wallet

Hoe staat het er voor met bitcoiners in Nederland? MultiScope heeft een onderzoek gedaan en komt met een aantal opmerkelijke conclusies.

Wallets en backups

Twee derde van de cryptobezitters heeft geen back-up van hun wallet, zo schrijft het onderzoeksbureau. Daarnaast geeft slechts 44% van de bezitters iemand anders (zoals familie) toegang tot hun wallet.

Veel cryptobezitters (60%) slaan cryptovaluta daarnaast op in één wallet, in plaats van dat ze het verspreiden over meerdere wallets.

De Cryptovaluta Monitor is een grootschalig onderzoek van Multiscope. Ze deden navraag onder ruim 4.000 Nederlanders.

Van de cryptobezitters heeft slechts 34% een back-up gemaakt van zijn of haar wallet. Voor deze personen geld dus dat áls er iets met hun wallet gebeurt, dat ze dan hun bitcoin kwijt zijn. Mannen (38%) maken vaker een back-up van hun wallet dan vrouwen (23%).

Erfenissen

Ook qua erfenissen of toegang tot wallets bij schrijnende situaties zoals overlijdens lijken Nederlanders laks. De minderheid (44%) heeft een persoon in hun omgeving die weet dat zij cryptomunten hebben en heeft deze persoon toegang gegeven.

60% van Nederlanders heeft alle cryptovaluta in één wallet

10% heeft helemaal niemand op de hoogte gebracht én dus ook niemand toegang gegeven. 50-plussers en mannen geven vaker aan dat iemand in de omgeving weet van hun cryptobezit.

Mannen kiezen er daarnaast vaker voor om hun munten te spreiden over meerdere wallets (42%) dan vrouwen (33%).

De resultaten in artikel komen uit de Cryptovaluta Monitor van MultiScope, een grootschalig onderzoek naar betalen, beleggen en sparen in een nieuwe economie.

Op Bitcoin Focus deden we ook al eens een steekproef onder ruim 200 lezers. Je leest de resultaten in dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek