‘27% van Amerikanen wil dat Bitcoin een wettig betaalmiddel wordt’

De jongere generaties van Amerika zien graag dat hun land het pad van El Salvador volgt en bitcoin als wettig betaalmiddel opneemt. Dat blijkt uit een steekproef onder krap 5.000 Amerikanen.

Bitcoin als betaalmiddel

Het besluit van El Salvador om bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren, heeft ogenschijnlijk mensen aan het denken gezet. Andere kleine landen in de regio spelen met hetzelfde idee, maar nu blijkt uit een steekproef dat een deel van de inwoners in de Verenigde Staten niet onwelwillend is tegen zoiets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Allereerst moeten we reëel zijn: zelfs bij draagvlak onder de bevolking is de rol van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt dermate belangrijk en complex, dat het zeer onwaarschijnlijk is. Enfin.

In totaal schijnt dat dat bijna 30% het met het idee eens te zijn om van BTC ook een legale valuta te maken.

Een recent onderzoek van data-analysebedrijf YouGov toonde echter vooral aan dat de meeste Amerikanen het eigenlijk liever houden zoals het nu is.

Op de vraag of “u vóór of tegen het idee bent om van Bitcoin een legale valuta te maken”, stemde 11% met “enigszins tegen” en 28% met “sterk tegen”.

Daarentegen was staat 11% van de mensen wél achter dit idee. Ook stemden 16% van de bijna 5.000 ondervraagden ‘enigszins voor’. De overige 34% wist niet wat ze ervan moeten vinden.

'27% van Amerikanen wil dat Bitcoin een wettig betaalmiddel wordt'

Achtergronden

De steekproef ging ook in op de verschillende achtergronden van de ondervraagden, variërend van de locatie tot geslacht en leeftijd.

Zo waren de mensen uit het Westen van de Verenigde Staten gemiddeld een groter voorstander van een dergelijke potentiële wet, terwijl mensen uit het Midwesten er het meest tegen waren.

Mannen waren ook iets optimistischer dan vrouwen, waarvan de meesten zeiden dat ze niet zeker wisten of het legaal adopteren van bitcoin een goed idee was.

Als het op leeftijd neerkomt, zien we geen verrassing. Voornamelijk ondervraagden tussen de 25 en 34 jaar waren vooral geneigd BTC te laten legaliseren, 55 jaar en ouder waren daar resoluut tegen.

'27% van Amerikanen wil dat Bitcoin een wettig betaalmiddel wordt'

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws