3 cijfers die belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) prijs vandaag

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we in de markt en on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers dipte de afgelopen 24 uur $56.000. De markten zijn nog onrustig na de ontdekking van de nieuwe covidvariant omicron eerder deze week. In Amerika is nu ook de eerste bestemming ontdekt.

Inmiddels is de koers weer boven de $57.000 hersteld, maar nog niet heel overtuigend, ziet ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe.

1. Weinig verkoop vanuit hodlers en miners

Technisch analist Daniel Joe concludeert dat de on-chaindata er gezond uitzien.

Lange termijn beleggers zijn entiteiten die bitcoin 155 dagen of langer vasthouden. Bitcoin is als lange termijn spaarasset uitermate geschikt in de ogen van velen, want voorlopig verkopen ze niet.

Hetzelfde geldt voor mining bedrijven, die dagelijks goed gezamenlijk goed zijn voor 900 bitcoins. Een groot deel van die gedolven productie blijft in de eigen wallet.

Doordat beide groepen amper of niet verkopen, zijn hiermee twee belangrijke aanbodkanalen afgesneden.

Wel zijn er nog tal van onzekerheden, zo somt hij op: een hoge correlatie met aandelen, nieuw rentebeleid van de Federal Reserve, de omicron-variant en een oververhitte derivatenmarkt.

2. Bitcoin voorraad bij beurzen neemt (even) toe

Maar een signaal om in de gaten te blijven houden, zijn de bitcoinreserves van exchanges.

De afgelopen dagen nam de voorraad bitcoin van centrale beurzen weer toe, maar gisteren leek die beweging naar boven weer even ten einde met een knikje naar beneden.

3 cijfers die belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) prijs vandaag
Bitcoin reserves van de afgelopen 30 dagen


Sinds maart 2020 is de trend namelijk dalend. Beleggers houden hun bitcoin in cold storage of lenen hun bitcoin uit bij andere derde partijen.

3 cijfers die belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) prijs vandaag
Bitcoin reserves van 2012 tot heden

3. Koersschommelingen nemen áf

Tenslotte, de Nederlandse on-chainanalist Geertcap maakt in een infographic duidelijk dat de koersschommelingen van bitcoin gemiddeld met 1,5% per jaar afnemen.

Hij heeft gekeken naar de procentuele stijgingen en dalingen op kritieke momenten in 2011, 2013, 2017 en 2021, de jaren dat bitcoin in haar prime was binnen een bullmarkt.

Hoewel we dat over 2021 nog moeten bezien. Stijgt de koers van bitcoin met 45% in december, net zoals vorig jaar, dan rolt er een koers van ~$82.000 uit de koker als top dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...