Bedrijf achter populaire betaaloptie Cash App heet nu ‘Block’

Betaalbedrijf Square heeft haar naam veranderd in Block, een expliciete verwijzing naar blockchaintechnologie.

En, vanwege de aanwezigheid van onder meer Jack Dorsey en een compleet bitcoin en lightning ontwikkellaarsteam ligt die focus primair op bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onder de paraplu van het huidige Square en toekomstige Block vallen onder meer:

  • De hippe betaalapp Cash App vooral populair onder jongeren in Amerika. Ze verkopen ook bitcoin, maar je kunt er ook 'gewoon' bancaire betalingen mee verrichten.
  • Het decentrale bitcoinproject tbDEX, bedoeld om peer-to-peer bitcoin uit te wisselen zonder tussenpersoon. In onze wekelijkse nieuwsbrief Bitcoin Focus legt Marnix uit wat tbDEX precies inhoudt.
  • Muziek - en videostreamer Tidal
  • Square Crypto krijgt ook een ander merknaampje, namelijk 'Spiral'. Binnen 'Spiral' vinden diverse vernieuwende projecten plaats voor het Lightning Network, de betaallaag van het bitcoin netwerk door middel van smart contracts. 

Naar eigen zeggen is Square al ruim 12 maanden bezig om de naamsverandering organisatorisch en qua marketinguitingen voor te bereiden.

'Maar een nieuwe naam verandert niets aan ons doel, onze visie, onze structuur of onze manier van werken.'

Vertrek bij Twitter

De timing is saillant, want Jack Dorsey maakte eerder deze week zijn vertrek als CEO bij Twitter bekend. Dorsey staat bekend als een hardcore bitcoiner, iemand die zijn tijd en energie primair reserveert voor bitcointechnologie.

Dat je op Twitter nu ook fooien kunt geven in andere cryptovaluta, is aannemelijk één van de interne strijdpunten.

Bovendien kan Dorsey zich met Square nu volledig richten op bitcoin - en aanverwante technologieën, terwijl hij als CEO van Twitter zoveel meer (management) taken had.

Per 10 december zullen we de naam 'Block' overal als logo verschijnen op alle uitingen van Square.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...