$3 miljoen aan investeringen in Umbrel, bedrijf dat Bitcoin nodes toegankelijker maakt

Het hele idee achter Bitcoin is dat je geen derde partij hoeft te vertrouwen voor financiële transacties. Umbrel is een van de bedrijven die software hiervoor levert: het kunnen draaien van een eigen node op een personal server. Ze hebben nu $3 miljoen aan investeringen opgehaald om hun diensten te kunnen uitbreiden.

Bitcoin node

Umbrel heeft zich in een jaar tijd opgewerkt tot de meest populaire manier om een eigen Bitcoin en Lightning node te draaien. Middels een Raspberry Pi en hun open source software, kun jij je aansluiten bij het Bitcoin netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je verifieert transacties, opent betaalkanalen en wordt je eigen bank. Be Your Own Bank, heet dat ook wel. Volgens eigen zeggen zijn 90% van alle Lightning nodes die er bestaan, afkomstig van Umbrel servers.

Het hele idee is dat men minder gebruik gaat maken van datacentra zoals Amazon Web Services. Het moet zorgen voor minder afhankelijkheid van grote partijen en voor meer zelfbeschikking. Want dít is wat Bitcoin decentraal en gedistribueerd maakt.

Naar verluidt zijn er al 13.000 mensen die een Umbrel node hebben draaien.

$3 miljoen aan investeringen in Umbrel, bedrijf dat Bitcoin nodes toegankelijker maakt

Investering

Vandaag maakt Umbrel bekend dat ze $3 miljoen hebben opgehaald. De investeringsronde is geleid door OSS Capital. Ze hebben onder andere geld binnengekregen van Naval Ravikant, Sahil Lavingia, Slow Ventures en Andreas Antonopoulos.

Het is nog maar een fractie van de investeerders. Ook Owen Gunden, Max Webster, Stephen Cole, Fulgur Ventures, Mimesis Capital en onder andere Huat Ventures deden mee.

Onlangs lanceerde Umbrel (naast de software die ze al langere tijd bieden) ook een hardware apparaatje. Een Plug-and-Play manier om super makkelijk je eigen node te starten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightningnode