Knaken CEO over deal met Ajax en Feyenoord: ‘We groeien elk kwartaal met 500%’

1156 totale weergaven

Bitcoin bedrijf Knaken maakt vandaag een samenwerking bekend met de voetbalclubs Ajax en Feyenoord. We vroegen aan Ronald Jonkers wat deze partnership nu inhoudt.

1. Wat houdt de samenwerking precies in?

Jonkers: ‘Een partnership is een bepaald level van sponsorship onder het hoofdsponsorniveau. Knaken en de clubs hebben een deal gemaakt. Wij zien het als een partnership. Onze samenwerking moet zowel de club als Knaken beter maken met als doel om uiteindelijk hoofdsponsor te worden van deze geweldige clubs’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2. In 2020 is er een samenwerking aangegaan met Sparta. Spelers kregen betaald in bitcoin bij bepaalde prestaties. Wat is daarvan het resultaat?

‘De club kreeg betaald op basis van prestaties van het eerste team en dit geld gaat naar de jeugdopleiding van Sparta. Sparta heeft 4,28 bitcoin bij elkaar gevoetbald. Dat is de beste prestatie sinds 1996, uiteraard door onze sponsorship’.

3. Wat zijn jullie lange termijn doelstellingen?

‘Ons lange termijn doel is het beste, veiligste en simpelste cryptoplatform van Europa te worden. Een platform waar starters en ervaren gebruikers terecht kunnen met de meest moderne crypto producten.

Hoe groot we precies zijn houden we nog voor ons, maar ik kan je verzekeren dat we sinds de start in 2017 elk kwartaal een groei van 500% doormaken. In 2021 breken we maand na maand alle records.’

Toezicht

Bedrijven zoals Knaken groeien snel nu bitcoin ook in Nederland steeds populairder wordt. Knaken is een zogenaamde broker, dat zijn wisselkantoren die tussen beurzen en de eindklant opereren. Door middel van snelle verbindingen met beurzen kunnen brokers over een aanbod beschikken.

Brokers vallen in Nederland onder toezicht van de Nederlandsche Bank. Deze toezichthouder ziet erop toe dat ze als wisselkantoor voldoen aan regelgeving ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme.

In Nederland zijn er 20 soortgelijke partijen nu op genomen in het register van de DNB. Gezamenlijk heeft de sector over 2020 2,4 miljoen euro aan toezicht gelden betaald aan de overheid.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...