Bitcoin bedrijf Knaken gaat samenwerking aan met Ajax en Feyenoord

Knaken wordt de ‘Official Crypto Partner’ van voetbalclubs Ajax en Feyenoord met ingang van seizoen 2021-2022. Dat maakt het bitcoin bedrijf uit Rotterdam bekend in een persbericht.

Knaken tekent sponsordeal met Ajax en Feyenoord

Wat houdt de samenwerking precies in? Knaken zal haar kennis en kunde over bitcoin en cryptocurrency's kenbaar maken bij de beide voetbalorganisaties en hun achterban. Over de precieze invulling daarvan doet de broker nog geen mededelingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bedrijf Knaken gaat samenwerking aan met Ajax en Feyenoord

Joris van Dijk, commercieel directeur bij Feyenoord licht toe: "Ontzettend mooi dat we een partnership hebben kunnen afsluiten met een partij uit de voor het grote publiek nog relatief onbekende wereld van de cryptocurrency.

We zijn onder de indruk van de kennis en kunde van Knaken en van de wijze waarop zij de verdere groei van het bedrijf hebben uitgestippeld."

Menno Geelen, commercieel directeur bij AFC Ajax: "De markt van cryptocurrency's is in volle ontwikkeling en een groeiende groep gebruikers is actief in deze markt. Naast veel groei is er ook veel onduidelijkheid.

Bij het sluiten van een partnership met Knaken was het voor ons een belangrijke voorwaarde dat we gezamenlijk aan nieuwe gebruikers uitleggen hoe, waarom, wanneer (en wanneer niet) je op een veilige, verantwoorde en eenvoudige manier in de markt van cryptocurrency actief kunt zijn."

Bitcoin bedrijf Knaken gaat samenwerking aan met Ajax en Feyenoord
Bitcoin bedrijf Knaken gaat samenwerking aan met Ajax en Feyenoord

Toezicht

Knaken valt onder toezicht van de Nederlandsche Bank, ze moeten onder meer klanten identificeren en verdachte transacties melden. Begin maart dit jaar zijn ze officieel opgenomen in het register van de DNB.

Knaken ging vorig jaar al een samenwerking aan met voetbalclub Sparta, waarbij de spelers een bonus kregen uitbetaald in bitcoin.

Disclaimer: Knaken is tevens sponsor van de podcast Hup Bitcoin. Luister hier het interview dat we deden met medeoprichter Vincent van der Sanden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...