30% van de Britten koopt géén Bitcoin omdat ‘ze de boot hebben gemist’

Een aanzienlijk deel van de Britse investeerders koopt geen bitcoin (BTC) omdat ze denken dat ze de boot al hebben gemist. Dat blijkt uit een onderzoek van de denktank Parliament Street met de naam ‘The Great Cryptocurrency Report’.

Britten over Bitcoin

Zij hebben in totaal meer dan 2.000 investeerders uit het Verenigd Koninkrijk ondervraagd over hun plannen over sparen en investeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het komt er op neer dat 30% van deze Britse beleggers denken dat ze ‘de boot hebben gemist’ waat betreft Bitcoin. Deze uitdrukking komt er op neer dat men denkt dat het nu al te laat is om in de cryptomunt te investeren. Bitcoin groeide het afgelopen jaar meer dan 600% en ze denken dat de kans nu is geweest.

Zo’n 25% van de groep respondenten zei dat ze vorig jaar meer dan $1,4 miljoen winst zouden hebben gemaakt als ze ál hun vermogen in bitcoin hadden gestopt. Ook gelooft 31 procent van de ondervraagden dat de koers dit jaar de $70.000 gaat bereiken.

18% van de 2.000 respondenten gaat nóg iets verder: ze denken verwachten dat de koers de £ 100.000 zal bereiken, wat neer komt op $140.000.

Investeringen in andere assets

Volgens het rapport kreeg 24 procent van de Britten een boost in het vertrouwen in de cryptomunt nadat Tesla investeerde. Anderzijds zei 29% van hen dat ze niet in bitcoin zouden hebben geïnvesteerd als de prijsrally niet zo intens was.

Hoewel de houding van sommige Britse beleggers ten opzichte van cryptocurrency verandert, heeft meer dan de helft van de respondenten nog steeds géén interesse om de markt op korte termijn te betreden. Uit de peiling bleek dat 55% van de respondenten dit jaar helemaal geen plannen heeft om in de cryptomarkt te investeren.

Tegelijkertijd beweert de meerderheid (52%) van de respondenten dat ze niet van plan zijn om dit jaar in bitcoin te investeren. De meesten van hen investeren liever in traditionele activa zoals aandelen en goud.

Deze resultaten kwamen ook uit een onderzoek van Piplsay onder 6.070 inwoners uit het Verenigd Koninkrijk. In dat onderzoek gaf 57% aan geen zin te hebben om in cryptocurrency te investeren. Volgens een ander onderzoek van Gemini zijn er al wel meer dan 9 miljoen Britten die wél investeren in bitcoin en andere cryptovaluta.

Poll

Investeer jij ook in traditionele activa?







Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Verenigd Koninkrijk