34% van alle 21 miljoen bitcoin verloren of in bezit van lange termijn hodlers

Volgens een grafiek van analysebedrijf Glassnode zijn momenteel 34 procent van alle 21 miljoen bitcoin verloren of in bezit van hodlers met een visie voor de lange termijn. In totaal gaat het om 7.131.084 bitcoin.

conclusie: bullish

Hiermee heeft deze statistiek het hoogste punt in vijf maanden tijd bereikt. Een steeds groter deel van alle bitcoin verdwijnt uit circulatie, wat de koers alleen maar ten goede kan komen. Goed nieuws dus voor ons hodlers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook de grote exchanges lopen leeg

Terwijl een steeds groter deel van de supply in de zakken van lange termijn hodlers verdwijnt, blijft het aantal bitcoin op de grote exchanges afnemen.

De afgelopen 24 uur zijn er 1.600 bitcoin van de beurzen verdwenen en in de afgelopen 30 dagen zelfs 163.524 bitcoin.

34% van alle 21 miljoen bitcoin verloren of in bezit van lange termijn hodlers
Aantal bitcoin op de grote cryptobeurzen (bron: viewbase.com)

Als we de statistieken van Viewbase mogen geloven hebben de grote beurzen momenteel nog een schamele 1,4 miljoen op voorraad.

Waarvan een gedeelte waarschijnlijk ook wordt gehodled door klanten die geen interesse hebben in een eigen wallet.

Van de grote beurzen loopt vooral Coinbase in rap tempo leeg. Waar de Amerikaanse beurs aan het begin van 2020 nog bijna één miljoen bitcoin in beheer had, zijn dat er nu nog slechts 634.000.

Het wordt interessant om te zien hoe dit 'tekort' zich de komende maanden gaat ontwikkelen als de bull run doorzet.

Bitcoin koers weer boven de $50.000

Na een periode van drie magere maanden is bitcoin weer aan een nieuwe opmars begonnen en zijn we de magische grens van 50.000 dollar per bitcoin weer gepasseerd.

De basis van hodlers en het aantal bitcoin dat deze groep in bezit heeft blijft toenemen.

Het verhaal van bitcoin slaat steeds beter aan in een wereld waarin de geldprinters steeds sneller moeten draaien om de boel overeind te houden.

De wereldwijde schuldenberg en stand van de economie lijkt inmiddels een punt bereikt te hebben dat dit beleid niet meer terug te draaien is.

Iedere kleine dip van de beurs wordt beantwoord met meer geldprinterij, wat de enige manier is om het kaartenhuis niet in te laten storten. Steeds meer mensen zien dat in en zoeken hun vlucht in de schaarste van bitcoin. Onze financiële toekomst kleurt langzaam maar zeker oranje.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....