$385 miljoen aan vers geld voor Bitcoin miningbedrijf Compute North

Bitcoin miningbedrijf Compute North heeft $385 miljoen aan vers geld opgehaald. Het Amerikaanse bedrijf heeft aandelen verkocht en is ook nieuwe leningen aangegaan.

Bitcoin mining farm

Compute North heeft al een aantal datacentra in Noord-Amerika staan. Het businessmodel is gericht op ‘hosting’ van bitcoin mining rigs. Met het nieuwe geld willen ze hun faciliteiten verder uitbreiden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het aandelengedeelte van de financiering is geleid door Mercuria. In totaal bracht dit $85 miljoen in het laatje. Marcuria is een bedrijf dat handelt in energie en commodities.

Ook investeringsbedrijf Generate Capital deed mee aan deze financieringsronde. Een andere opvallende naam die meedeed aan de aandelenfinanciering is National Grid. Dit is een van de grootste energiebedrijven van de wereld.

Compute Nortj heeft naar eigen zeggen een succesvolle Series C-ronde achter de rug. Doorgaans zijn dit ook de laatste financieringen aan durfkapitaal die een startup ophaalt.

Uitbreiden

Het resterende bedrag, ongeveer $300 miljoen, is gefinancierd met nieuwe schulden. Deze werd geleid door Generate Capital.

Met de $385 miljoen gaat Compute North nieuwe locaties openen in de Verenigde Staten waar ze bitcoin miners willen hosten. Ze zijn al actief in Minnesota, maar willen naar graag Nebraska, North Carolina en Texas uitbreiden.

Oprichter Dave Perrill maakt niet bekend om welke capaciteit (aan rekenkracht) het gaat.

“We zijn van plan om meer informatie over elke faciliteit te delen zodra deze operationeel wordt.”

In juli bouwde het bedrijf nog vijf nieuwe datacentra. Deze zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 klaar zijn voor gebruik. Destijds ging het om 1,2 gigawatt. De totale capaciteit van het bedrijf was toen ook nog maar 100 megawatt.

Het geeft wel aan hoe hard cryptominingbedrijven groeien. Vorig jaar rond deze tijd haalde het bedrijf ‘slechts’ $25 miljoen op. Sinds het verbod op miners in China, wordt er in de Verenigde Staten met bakken geld naar deze industrie gesmeten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining