Nieuw record op het gebied van bitcoin mining

De bitcoin mining difficulty heeft weer een nieuwe all-time high bereikt. Wat betekent dat miners ondanks de kwakkelende koers nog volop vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin.

Vooral de kleinere spelers komen tijdens een stijging van de moeilijkheidsgraad in de problemen als de koers te lang op hetzelfde niveau blijft. De grote jongens hebben over het algemeen de kapitaalbuffers om voor een wat langere periode een mindere omzet te draaien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk betekent een hogere moeilijkheidsgraad voor bitcoin simpelweg dat het voor de aanwezige computerkracht moeilijker is om 'te winnen'.

Nieuw record voor mining difficulty

De toename van de mining difficulty is een eerste stap in de goede richting. Wat je vaak ziet is dat de prijs en de mining difficulty om elkaar heen dansen. Als het verleden een goede voorspeller voor de toekomst is, dan kan de stijging van de hash rate een goede voorbode zijn voor de prijsactie die ons te wachten staat.

De mining difficulty staat momenteel op 26,69 T met een gemiddelde hash rate van 196,18 EH/s. Voor de volgende periode staat de verwachting momenteel op 26,82 T, wat een stijging van nogmaals 0,48 procent betekent.

Het duurt echter nog meer dan 13 dagen voordat de nieuwe moeilijkheidsperiode ingaat. Tot die tijd kan er nog veel veranderen. Maar de kans is aanwezig dat we over een kleine twee weken weer een nieuw record neerzetten. Fundamenteel staat het bitcoin netwerk er dan ook sterker voor dan ooit.

Hoe kan een stijgende difficulty de koers beïnvloeden?

Zoals eerder besproken zijn het vooral de kleine spelers die last hebben van een stijging van de moeilijkheidsgraad als de prijs gelijk blijft. De meeste grote spelers zijn toch al niet van plan om hun bitcoin te verkopen.

Hoe meer bitcoin er in handen komt van de miners die niet willen verkopen, hoe minder de verkoopdruk op de markt. Het kan dus zomaar betekenen dat een hogere hash rate ervoor zorgt dat de aanvoer van nieuwe bitcoin op de markt daalt.

Voor de lange termijn is een hoge hash rate in combinatie met een prijs die hetzelfde blijft niet goed. Er komt dan natuurlijk een punt dat ook de grotere miners soms moeten verkopen om hun operationele kosten te dekken. Tot op heden heeft bitcoin nog moeite om de 38.000 met overtuiging te doorbreken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....