3iQ dient Solana ETP aanvraag in voor Toronto Stock Exchange

2644 totale weergaven
solana etp

Het Canadese investeringsbedrijf 3iQ, bekend om zijn werk in de crypto ETF markt, heeft een voorstel ingediend om een Solana ETP op de Toronto Stock Exchange (TSX) te lanceren. Dit volgt na hun succesvolle introductie van enkele van de eerste Bitcoin- en Ether-fondsen. Een mogelijke goedkeuring zou goed nieuws zijn voor de Solana koers.

Investeringsbedrijf 3iQ dient Solana ETP voorstel in

3iQ heeft recent een prospectus ingediend bij de Ontario Securities Commission (OSC) om de lancering van het eerste publiek verhandelde Solana exchange-traded product in Noord-Amerika mogelijk te maken. Greg Benhaim, Executive Vice President van Product en Hoofd van Handel bij 3iQ, benadrukte dat dit hun inzet toont om de digitale investeringsmarkt in Canada te verbeteren.

Als het goedgekeurd wordt, zal het Solana Fund op de beurs worden verhandeld onder het symbool QSOL. Dit fonds zou investeerders toegang geven tot SOL, de token van de Solana blockchain. Daarnaast biedt het fonds ook opbrengsten uit staking, wat betekent dat investeerders kunnen profiteren van de beloningen die het netwerk genereert.

3iQ wilt innovatie en leiderschap tonen met Solana ETP

Christopher Matta, een strategisch adviseur bij 3iQ, benadrukte dat het bedrijf inzet op innovatie. Het Solana ETP zal staking-functionaliteiten hebben, vergelijkbaar met hun bestaande Ether ETPs, wat de opbrengsten voor investeerders moet verbeteren.

Benhaim zei ook dat 3iQ streeft naar het bieden van gereguleerde en hoogwaardige investeringsmogelijkheden. Door samen te werken met top partners, wil het bedrijf zowel individuele als institutionele investeerders toegang geven tot de groeiende markt van crypto.

3iQ heeft eerder de eerste publiek verhandelde Bitcoin- en Ether-fondsen op de TSX gelanceerd. Hun nieuwe project met de Solana ETP zet deze traditie voort en stelt nieuwe normen in de industrie. Of het 3iQ lukt om een Solana ETP op de Toronto Stock Exchange te lanceren is nog maar de vraag, maar de eerste belangrijke stappen zijn in ieder geval gezet.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...