6 maanden van zijwaartse koersactie voor bitcoin?

5972 totale weergaven

Als we in een herhaling van de vorige bullmarkt zitten, dan heeft bitcoin nog maanden van zijwaartse koersactie voor de boeg; zo claimt de populaire analist Rekt Capital op Twitter. Sinds de laatste halving zit bitcoin vast in een koersrange, maar dat is volgens de analist nog geen reden voor zorgen.

Geen zorgen om bitcoin

Rekt Capital keek naar de bullmarkten uit het verleden en het heden. Op basis daarvan kwam hij tot de conclusie dat bitcoin vaak re-accumulatie zones vormt in de periode na de halving.

“Maar we zagen bitcoin ook al een vergelijkbare range vormen op een eerder moment in deze cyclus”, aldus de analist.

Voor de start van de koersexplosies in 2024 zagen we bitcoin ook al gedurende een relatief lange periode zijwaarts handelen. Rekt Capital denkt dat die lange periodes van consolidatie nu onderdeel van bitcoin zijn.

Als we net als in 2023 en 2020 in zo’n range zitten, dan kan het nog maanden duren voordat we uitbreken. Dat zou gezien de koersactie aan het begin van dit jaar en de macro-economische omstandigheden helemaal niet vreemd zijn.

Correctie zat eraan te komen

Op basis van een vergelijking met 2016 komt Rekt Capital nog tot de conclusie dat de correctie die bitcoin doormaakte al langer in de pijpleiding zat.

We zien hier een grafiek waarin we de vroege fase van de bullmarkt van 2016-2017 zien, die Rekt Capital vergelijkt met de huidige bullmarkt van 2024. Als we in ieder geval nog van een bullmarkt kunnen spreken, want bitcoin is het positieve momentum al enige tijd kwijt.

Volgens Rekt Capital is er op basis van het verleden in ieder geval geen directe reden om ons zorgen te maken. We moeten ons echter wel beseffen dat koersactie alleen niet alles bepaalt voor bitcoin.

Ook de macro-economische omstandigheden spelen een rol en die zijn op dit moment nog niet extreem gunstig. De inflatie in de Verenigde Staten moet echt nog omlaag, voordat de Amerikaanse centrale bank kan beginnen met het verlagen van de rente.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....