‘57% van alle Bitcoin staat al meer dan een jaar stil’, klas van 2017 houdt zich sterk

Welke generatie bitcoiners kan het beste hodlen? De groep uit 2017 is niet onder de indruk van recente stijgingen naar nieuwe records. Mensen die in 2017 bitcoin (BTC) kochten zijn verworden tot hodlers. Dat blijkt uit data van Unchained Capital.

Klas van 2017

Ondanks grote prijsbewegingen sinds 2017 blijft een groot gedeelte van de investeerders uit die tijd bijzonder rustig. De prijsactie 2017 in 2019, 2020 en 2021 zorgde er niet voor dat bitcoin massaal werd verstuurd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Unchained Capital kijkt naar de laatste transactie van een adres om te bepalen wanneer deze voor het laatst gekocht/verkocht is. Het is geen perfecte statistiek, maar geeft wel een mooie beeld van het netwerk.

In onderstaande grafiek zie je de zogenaamde ‘HODL Waves’. Paars zijn bitcoin die meer dan 10jaar stil staan, de verschillende kleuren gaan tot en met activiteit in de afgelopen 24 uur.

'57% van alle Bitcoin staat al meer dan een jaar stil', klas van 2017 houdt zich sterk

Bitcoiners die al wat langer meedraaien lijken wel meer geneigd (een deel van) hun bitcoin te verkopen. Het aantal BTC dat al vijf tot tien jaar stil staat neemt gestaag af. En dat is niet geheel onlogisch. In de jaren 2011-2016 lag de prijs van BTC nog een stuk lager dan in 2017.

In het begin van dit jaar stond 59% van alle bitcoin al meer dan een jaar stil, dat percentage daalde naar 57% aan het eind van januari.

Ook voor dit stukje data heeft Unchained een verdiepende uitleg: ”Bitcoin transacties in januari waren vooral bitcoin die minder dan 3 jaar stilstonden.” Dat blijkt onder andere uit het feit dat het aantal bitcoin dat 3-5 jaar stil staat zelfs groeide in deze periode.

Kortom: de bitcoin die na 2017 zijn gekocht kwamen meer in beweging.

10 jaar vasthouden

Een andere bijzondere grens is die van bitcoin die 10 jaar stil staan. Daar zit ongetwijfeld een hoop verloren geld tussen, maar niet iedereen uit die tijd is zijn of haar geld kwijt. Recentelijk kwam een oud adres van ruim 10 jaar oud weer tot leven.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...