60% Amerikanen zoekt veiligere investeringen door onzekerheid in financiële markt

Nieuw onderzoek toont aan dat 39% van de Amerikaanse investeerders meer cryptovaluta blijft bijkopen. De reden? Men zoekt manieren om hun vermogen te behouden.

Beleggingssteekproef

De steekproef is uitgevoerd door The Balance. Het was een online enquête waar 1200 Amerikaanse volwassen op reageerden. Je kunt je dus afvragen of het een goede representatie is van de samenleving. Enfin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De titel van het onderzoek zegt veel: “The Balance Inflation Survey”. De onzekerheid in de markt zorgt er voor dat Amerikanen anders naar beleggingen kijken. 60% geeft aan dat ze momenteel veiligere investeringen doen, vergeleken met normaal.

Tegelijkertijd meldt 29% van de beleggers dat ze op dit moment hun investeringsstrategie niet veranderen. Iets meer dan een kwart van de ondervraagde beleggers gaf toe minder geld te investeren.

60% Amerikanen zoekt veiligere investeringen door onzekerheid in financiële markt

41% van de deelnemers aan de enquête wil meer beleggen in aandelen. Iets meer dan een derde van hen meer doet dit via exchange-traded funds (ETF’s) en indexfondsen.

Concreet zei bijna 20% van de beleggers dat ze minder in cryptovaluta investeren dankzij de huidige omstandigheden in de markt. Een dreigende recessie zorgt er doorgaans voor dat men risicovollere activa van handen doet, om ‘veilig’ contant geld aan te houden.

Opvallend genoeg wil 39% méér investeren in cryptovaluta dankzij (of: ondanks) de marktomstandigheden.

60% Amerikanen zoekt veiligere investeringen door onzekerheid in financiële markt

Jongere generatie

Cryptovaluta zijn volgens dit onderzoek vooral populair onder het jongere publiek. Bijna de helft van de millennial- en Gen Z-investeerders (van 41 jaar en jonger) geeft de voorkeur aan bitcoin en altcoins. Dit is het geval bij zo’n 30% van de Gen X- of oudere investeerders.

Een onderzoek uit Spanje dat vorige week werd gepubliceerd, gaf soortgelijke resultaten.

Jongere, vermogende Spanjaarden weten de weg naar bitcoin te vinden. Toch is de adoptiegraad in het Zuid-Europese land erg laag, met slechts 6,8%. Daarmee loopt Spanje ver achter op de VS, het VK en Nederland (12%).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!