$60 miljoen aan nieuwe investeringen in Unchained Capital

Unchained Capital heeft $60 miljoen opgehaald in een Series B-financieringsronde. Onder leiding van Valor Equity Partners en met hulp van NYDIG haalt het bedrijf extra groeigeld in kas.

Vers groeigeld

Sinds het begin van dit jaar konden investeerders meedoen in de Series B-ronde, terwijl het april ten einde kwam.

Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om het klantenbestand uit te breiden, de bestaande productsuite te verbeteren en het ook nieuwe producten op de markt te zetten.

Voor de staat van de markt is het een bijzonder grote fondswerving, helemaal als je bedenkt dat de koers begin dit jaar nog ver onder de $20.000 stond en interesse in cryptobedrijven op een laag pitje stond. Ook Unchained Cpaital had last van de bearmarkt: ze moesten 15% van hun personeel ontslaan. Toch kunnen ze nu weer vooruit kijken.

Scala aan bitcoindiensten

Het in Texas gevestigde bedrijf biedt custody aan voor klanten. Maar niet zo zeer op een manier waarbij Unchained Capital de bitcoin van gebruikers in beheer neemt, maar het gaat een een gedeelde custody. Zo deelt de klant de toegang tot de bitcoin met Unchained en andere financiële dienstverleners. Dit doen ze door middel van multi-sig constructies.

Zo mitigeer je het single point of failure terwijl je ook zeker weet dat de custodial full reserve is. Volgens het bedrijf hebben ze meer dan $2 miljard aan bitcoin veilig gesteld met duizenden private keys.

Daarnaast kun je er ook terecht voor door bitcoin gedekte leningen. Sinds 2017 zouden ze meer dan $500 miljoen aan dit soort leningen hebben verstrekt. Verder kun je er terecht voor een handelsdesk en ook hebben ze expertise in belastingzaken.

Nu haalt Unchained dus $60 miljoen op bij onder andere Trammell Venture Partners, Ecliptic Capital en Highland Capital Partners.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws