Bitcoin bearmarkt eist tol: Unchained Capital moet reorganiseren

Bitcoin bedrijf Unchained Capital moet 15% van zijn personeel ontslaan. De reden is de aanhoudende bearmarkt die de bitcoin prijs parten speelt. Hoewel deze bitcoin dienstverlener géén exposure had aan FTX, moet men toch maatregelen nemen, zo is in deze blogpost te lezen.

De van bitcoin podcasts bekende Parker Lewis (onlangs nog te gast bij Tales from the Crypt) was head of development, maar krijgt een plekje in de raad van bestuur en ook chief product officer Will Cole wordt senior adviseur. Een behoorlijke vernieuwing dus voor het bedrijf uit Austin, Texas, waar klanten hun bitcoin kunnen laten bewaren. Ze zijn een custodian pur sang, dus geen tierlantijntjes zoals het geven van rentes op je bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wel geeft Unchained leningen in dollars uit, zodra je bitcoin als onderpand naar ze stuurt. Volgens medeoprichter en CEO Joe Kelly hebben ze daarbij nooit veel risico gelopen. ‘We hebben geen exposure aan FTX, Alameda Research of andere partijen die klantengeld hebben verloren’.

Dus ondanks een sterke klantengroei, een groei in het aantal bitcoin-deposito’s, handelsvolumes en aantal leningen, moet men de broekriem even aanhalen.

‘We hebben ook fouten gemaakt’, zegt Parker Lewis in een aparte blogpost. ‘Ondanks dat ze elke bearmarkt hebben doorstaan zonder in het rood te staan, is ons team te snel gegroeid en hebben we beter rekening moeten houden met de huidige marktomgeving’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscustody

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...