‘62% van institutionele beleggers heeft meer bitcoin dan 12 maanden geleden’

Een onderzoek onder institutionele beleggers suggereert dat deze groep het afgelopen jaar meer geld in cryptocurrency’s heeft gestopt. Ondanks dat we middenin een steenkoude cryptowinter zitten, laat deze steekproef toch opmerkelijk veel interesse zien.

Institutioneel onderzoek

Het onderzoek is door cryptobeurs Coinbase gesponsord. Het is uitgebracht op 22 november en tussen 21 september en 27 oktober uitgevoerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De representatieve steekproef van de enquête bestond uit 140 institutionele beleggers gevestigd in de Verenigde Staten. Samen hebben ze ongeveer $2,6 biljoen aan beheerd vermogen. Het onderzoek is gedaan door het Institutional Investor’s Custom Research Lab.

Het blijkt dat 62% van de institutionele beleggers die in cryptovaluta hadden geïnvesteerd, hun cryptobezit in de 12 maanden hebben vergroot.

'62% van institutionele beleggers kocht in afgelopen jaar meer bitcoin'

Ter vergelijking: slechts 12% van de ondervraagden heeft haar blootstelling aan cryptocurrency’s teruggeschroefd. Het laat zien dat de meeste institutionele beleggers naar de lange termijn kijken wat betreft digitale activa.

Diamond hands

Meer dan de helft van de ondervraagde investeerders doet momenteel (of in de toekomst) aan buy-and-hold. Ze verwachten dat de koers de komende 12 maanden nog stabiel zal blijven (53%). Bijna 30% van de ondervraagden verwacht nog een verdere koersdaling, terwijl slechts 8% anticipeert op een stijging in het komende kalenderjaar.

'62% van institutionele beleggers kocht in afgelopen jaar meer bitcoin'

Bovendien verwacht 58% van de respondenten dat ze de allocatie van cryptovaluta in hun portfolio de komende drie jaar zouden verhogen. De helft onderschrijft dit met het antwoord “helemaal mee eens”.

Men heeft vooral zorgen over de onzekerheid wat betreft regelgeving. Ook de volatiliteit, het risico van marktmanipulatie en inefficiëntie wat betreft de groei scoren hoog op deze metric.

Op plek staat vier staat de twijfel over de ESG – Environment, Social en Governance-kwesties. 14% van de ondervraagden ziet geen use case in cryptovaluta.

'62% van institutionele beleggers kocht in afgelopen jaar meer bitcoin'

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!