Pessimistische steekproef: prognose voor bitcoin prijs is 11% groei in 2022

Het onderzoekspanel van Finder is tamelijk neutraal over bitcoin. Waar ze in de afgelopen maanden vaak hun bullish mening deelden, zijn die nu minder explosief.

Korte termijn 

Het panel deelde hun voorspelling voor de prijs van bitcoin voor het einde van het jaar. Ze denken dat de koers nog 11% zal stijgen. Dat brengt de prijs dan rond de $21.344.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is een hele andere voorspellingen dan in de loop van 2021 en 2022. Eerder dachten ze (in januari van dit jaar nog) nog dat de prijs op $76.360 zou komen. Enkele maanden later verlaagden ze de voorspelling naar $65.185 (in april 2022). In juli was het voorbij met het optimisme: $25.473.

Ondanks dat het koersdoel omlaag wordt bijgesteld, ziet men dit jaar nog wel een kleine stijging gebeuren van 11%.

Deze data zegt natuurlijk niets. Je kunt de prijs niet voorspellen, en met een steekproef kun je hoogstens het sentiment meten. En deze data laat het mooi zien: dat is net zo veranderlijk als het weer (en de bitcoinprijs zelf).

Lange termijn

Men deed ook lange termijn voorspellingen. In die vooruitzichten is het optimisme weer terug. Voor 2025 verwacht men een koersdoel van $79.000, en de prognose voor 2030 staat op $270.000.

Daarbij moet wederom gezegd worden: toen de ondervraagden een jaar geleden dezelfde langetermijnprognoses schreven, lag de voorspelling wederom stukken hoger (tot rond de $420.000).

Pessimistische steekproef: prognose voor bitcoin prijs is 11% groei in 2022

77% van de panelleden gelooft dat bitcoin een goed spaarmiddel is. “Er is fundamenteel niets veranderd voor bitcoin, het is een wereldwijde kapitaalcrisis en bitcoin wordt alleen op korte termijn getroffen”, zegt Serhii Zhdanov.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...