‘66% van alle bitcoin is niet liquide’

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoin balans op beurzen neemt nog steeds af

Een herhaling van zetten: het aantal bitcoin onder de hoede van exchanges neemt af.

Een trend die in maart 2020 is ingezet en nog niet gekeerd is, ook al zijn er sindsdien twee nieuwe all-time highs neergezet.

Een van de oorzaken is dat beleggers simpelweg hun bitcoin vasthouden. Uit verse data van Coinmetrics blijkt een toename van het het aantal beleggers dat zes maanden of langer zijn munten vasthoudt.

Het betekent dat er simpelweg minder munten op de markt komen oftewel illiquide.

In tijden van verkoop daalt deze metric: zo was in mei bijna 50% van alle bitcoin in omloop illiquide, maar ligt dat percentage weer bijna 20 procentpunten hoger.

Lange termijn investeerders hebben onder het miningverbod van China, de FUD rondom de Elon Musk-uitspraken en het derivatenliquidatie-event overleefd en zijn ook een koersrecord van vorige week niet van plan om hun munten aan te gaan bieden.

'66% van alle bitcoin is niet liquide'
bron: Coinmetrics

2. Miners boeren goed

Kijken we naar de inkomsten van mining bedrijven, dan laten deze prima cijfers zien.

Een gezamenlijke omzet van 428,8 miljoen dollar (~370 miljoen euro) in de afgelopen week.

3. CME volumes blijven toenemen

De Chicago Mercantile Exchange (CME) mag in haar handjes wrijven met de recente goedkeuringen van de bitcoin futures ETF's.

Het handelsvolume is sindsdien met rasse schreden toegenomen. Dat heeft minder heftige koersschommelingen tot gevolg, omdat de onderliggende futures als margin dollars vereisen en géén bitcoins zoals bijvoorbeeld bij BitMEX altijd het geval was.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...