Duitsland gestart met veiling van 215 bitcoin

Het ministerie van Justitie van de Duitse regio Noordrijn-Westfalen is vandaag gestart met de eerste veiling van in beslag genomen bitcoin.

Het gaat om een eerste tranche van 215 bitcoin die het ministerie in beslag heeft genomen. Tot 27 oktober is het mogelijk om - na registratie - te bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het ministerie gaat uit van $62.700 per bitcoin, maar de biedingen op met name de 0.1 bitcoin en 0.5 bitcoin liggen boven deze marktprijs.

Het grootste kavel van 10 bitcoins in één keer heeft tot nu toe acht biedingen ontvangen.

Duitsland gestart met veiling van 215 bitcoin

Volgens het ministerie is het grootste deel van de 215 bitcoin (13,5 miljoen dollar oftewel 11,6 miljoen euro) in beslag genomen na onderzoek van marktplaatsen op het darkweb. De opbrengst van de veiling gaat naar de kas van de regio Noordrijn-Westfalen, de grootste staat van Duitsland.

Analist Jan Wuestenfeld verbaast zich over de bedragen die mensen bereid zijn neer te tellen voor een stukje bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDuitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...