77% van family offices geïnteresseerd in Bitcoin, volgens oudste bank Amerika

Uit een nieuw onderzoek van BNY Mellon blijkt dat 77% van de family offices geïnteresseerd is in cryptovaluta, of er zelfs al in heeft geïnvesteerd.

Klanten bank positief 

De Bank of New York Mellon Corporation is een van de oudste van zijn soort in de Verenigde Staten. Het afgelopen jaar hebben ze als investeringsbank vaak interesse getoond in bitcoin. Vandaag maakten ze bekend een samenwerking te hebben gesloten met blockchainanalysebedrijf Chainalysis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BNY heeft $46,7 biljoen aan assets in beheer (als custodial) en schuifelt steeds meer richting Bitcoin. Ze zijn actief in 35 landen en hebben ook ruim $2.000 miljard aan assets under management (AUM). Ze zijn ook onderdeel van het plan van Grayscale om het Trustfonds om te toveren naar een ETF.

De bank stelt nu dat family offices niet onwelwillend zijn tegenover bitcoin. Zo’n 40% vindt dat cryptovaluta een belangrijke investeringsstrategie is. Meer dan 66% van hen is van plan om in de komende 12 tot 24 maanden meer cryptocurrency’s te kopen.

Bij het onderzoek van BNY Mellon zijn 200 deelnemers ondervraagd. 56 van hen waren single-family offices en 144 multi-family offices. Allemaal zijn ze individueel goed voor ten minste $150 miljoen aan activa die ze beheren.

Wereldwijde interesse

De helft van de ondervraagden kwam uit de Verenigde Staten. Het restant van de bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Zuid-Afrika, Italië, Duitsland, India en Brazilië. De bank heeft de vragenlijsten tussen 14 oktober en 8 november van het vorige jaar uitgestuurd.

Het blijkt dat de family offices in cryptovaluta een belangrijke trend zien die ze niet willen missen. Men noemt dit (logischerwijs) als voornaamste reden waarom ze het als een goede investering zien.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws