8 jaar geleden kwam de meme ‘HODL’ tot leven

8 jaar geleden kwam de 'HODL' meme tot leven. Een vroege bitcoiner met de username GameKyuubi liet zich op het Bitcoin Talk Forum gaan.

Hij maakte hierbij meerdere kleine typfouten in een relaas . Eentje die is blijven hangen was 'hodling' in plaats van 'holding', vasthouden. Inmiddels is hodlen uitgegroeid tot een van de populairste woorden in de wereld van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin stond op 18 december 2013 nog net boven de grens van $500 per BTC.

8 jaar geleden kwam de meme 'HODL' tot leven
Het begin van de 'hodl' meme

HODL meme

In het bericht van GameKyuubi gaat hij in op de avonturen van zijn vriendin en zijn idee over het sparen/hodlen van bitcoin in plaats van handelen. Op het moment dat het verhaal online kwam was de koers net richting $500 gedaald. In onderstaande grafiek kun je zien dat bitcoin in 2013 de eerste grote sprong maakte naar een prijs van $1.000 en meer

8 jaar geleden kwam de meme 'HODL' tot leven
Bitcoin koers vanaf augustus 2013

Volgens Matt Odell is GameKyuubi inmiddels zelf wel afgehaakt, maar bitcoiners wereldwijd maken nog altijd gebruik van zijn meme.

=https://twitter.com/ODELL/status/1472250633323433986" data-service="twitter">
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!