Overheid Canada bevriest nog eens $9 miljoen aan donaties voor Canadese truckers

De provinciale regering van Ontario in Canada heeft naar verluidt nog eens miljoenen dollars aan donaties bevroren. Het Superior Court of Justice heeft goedkeuring gegeven voor het ingediende verzoekschrift. Deze keer moet het platform GiveSendGo het ontgelden.

Bevroren donaties

Uiteraard staan de donaties op dit platform in het teken van de Freedom Convoy-demonstranten. De Canadese truckers staan al ruim een week te protesteren tegen de coronamaatregelen in de hoofdstad en bij de landsgrens.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor de tweede keer is er een campagne om geld op te halen voor deze chauffeurs stopgezet. Vorige week was het GoFundMe, waar destijds al $10 miljoen was opgehaald. Nu is het de beurt aan de Christelijke fondswerving-website GiveSendGo.

Naar verluidt liepen er op deze website twee aparte campagnes, genaamd "Freedom Convoy 2022" en "Adopt-a-Trucker". Eerstgenoemde had alweer $8,4 miljoen opgehaald, en voor laatstgenoemde stond de teller op $686.000.

Bitcoin als oplossing?

Het is niet onlogisch om hier direct een link met bitcoin te zien. Schrijver Ian Miles Cheong van The Post Millennial viel dit ook op. Hij tweette vandaag:

Benjamin Dichter, een van de organisatoren van de inzamelingsactie, was het met Cheong eens: "Dit is goed voor Bitcoin."

Inmiddels is er ook al een fondswerver gestart via Tallycoin. Initiatiefnemer BTC Sessions startte onder de naam HonkHonk Hodl een manier om bitcoindonaties in te zamelen. Deze komen uiteindelijk in een multi-sig wallet terecht waar Canadese Bitcoiners Jeff Booth en Greg Foss de keys van hebben.

Intussen is er al 21 BTC opgehaald ter waarde van $900.000. Het is niet ondenkbaar dat deze actie door het laatste nieuws weer een flinke boost zal krijgen. Je kunt hier via bitcoin (on-chain of met Lightning doneren.

Overheid Canada bevriest nog eens $9 miljoen aan donaties voor Canadese truckers

Bitcoin is oncensuurbaar geld. Niemand is er de baas over en daardoor kan iedereen het gebruiken. Van vrijheidsstrijders tot criminelen en van normale burgers tot overheden. 'Bitcoin' kan niet bevroren worden, zoals dat met geld op GoFundMe en GiveSendGo dat wel kon worden gedaan.

Journalist Ezra Levant vertelt meer over de procedures en gang van zaken in onderstaande tweetstorm:

Ook politiek columnist Lawton meldt dat er wel iets bijzonders aan de hand is, omdat GiveSendGo officieel in Boston is gevestigd en dat de reikwijdte van een Canadese gerechtelijk bevel helemaal niet zo ver kan gaan. Het platform zelf zet zich ook af tegen het nieuws.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadadonatie