90% van institutionele beleggers denkt dat ‘centrale banken cryptomarkt gaan reguleren’

Volgens een enquête over de Global Institutional Investor Outlook, is er meer onderzoek nodig om de adoptie van cryptocurrency’s naar een volgend niveau te brengen.

Enquête met institutionele partijen 

De steekproef is door Natixis Investment Managers uitgezet. Hiervoor is onder 500 institutionele beleggers ui 29 landen in de hele wereld navraag gedaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onder deze 500 ondervraagden zaten er 157 pensioenplannen vanuit bedrijven en 100 regelingen vanuit de overheid, 89 stichtingen, 128 verzekeringsmaatschappijen, 22 staatsinvesteringsfondsen en 4 centrale banken.

Natixis is de op één na grootste vermogensbeheerder in Europa en heeft meer dan 1.400 miljard dollar aan activa onder beheer.

90% van de ondervraagden voorspellen dat centrale banken de cryptomarkt zullen moeten reguleren. Een handjevol ziet het potentieel van ‘crypto’ wel in als vervanging van valutareserves of fiatgeld (respectievelijk 25% en 28%).

Volatiliteit

Ook zien de instituties nog wel een grote correctie in de nabije toekomst. In het algemeen in de financiële wereld, maar zeker binnen de cryptomarkt. Meer dan de helft van de ondervraagde instellingen ziet een ​​correctie zeker gebeuren. Eén van de antwoorden is:

“Ik geloof dat we in 2022 differentiatie in crypto zullen zien, het is mogelijk dat we ETH de schijnwerpers van BTC zal wegnemen.”

Verder denkt 45% dat er een correctie gaat komen in de obligatiemarkt, denkt 41% dat dit met aandelen gaat gebeuren en ziet 39% nog wel een dip in de techsector.

Ondanks de verwachte volatiliteit ziet 40% van de ondervraagden cryptovaluta wel als een legitieme investeringsoptie. Van de 28% die in crypto investeert, zei de meerderheid van hen dat ze hun allocatie zullen behouden (62%) of zelfs verhogen (28%).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!