Aandelen Coinbase en MicroStrategy omhoog na koersexplosie bitcoin

MicroStrategy

De bitcoin koers is vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer boven de 30.000 dollar geklommen en daar profiteren ook de bitcoin-bedrijven op de beurs van. Wat dacht je bijvoorbeeld van het MicroStrategy van Michael Saylor dat 140.000 bitcoin bezit en dankzij de koers van 30.000 dollar weer op winst staat?

De 140.000 bitcoin van MicroStrategy

Het MicroStrategy van oprichter Michael Saylor kocht zijn 140.000 bitcoin voor een gemiddelde inkoopprijs van 29.800 dollar en staat dankzij de koersexplosie van vandaag weer op een virtuele winst. Op het moment van schrijven dragen de bitcoin van het bedrijf een waarde van ongeveer 4,2 miljard dollar.

Aandelenkoers MicroStrategy. Bron: Google
Aandelenkoers MicroStrategy. Bron: Google

In de voormarkt staat MicroStrategy vandaag al op een plus van 3,27 procent en gaat het openen op een koers van 323,00 dollar. Vanaf het begin van het jaar gemeten staat het bedrijf zelfs op een plus van 115,68 procent en lijkt de bitcoin-gok van Michael Saylor weer goed uit te pakken.

Ook ten opzichte van bitcoin doet MicroStrategy het goed, want bitcoin won vanaf het begin van het jaar 77,48 procent. Daarmee scoort MicroStrategy dus bijna een dubbele winst ten opzichte van bitcoin. Wat dat betreft kan het tijdens een bearmarkt dus best een slimme zet zijn om wat aandelen van bitcoin-bedrijven te kopen.

Coinbase door het dak

Ook de beursgenoteerde Amerikaanse crypto exchange Coinbase van CEO Brian Armstrong doet het in 2023 fantastisch. Vanaf het begin van 2023 gemeten staat Coinbase op een zeer respectabele plus van 96,82 procent en in de voormarkt voor vandaag staat het aandeel alweer op een plus van 2,46 procent.

Aandelenkoers Coinbase. Bron: Google
Aandelenkoers Coinbase. Bron: Google

Vaak zie je dat dit soort aandelen met een soort hefboom op de bitcoin koers reageren. Als bitcoin met 1 procent daalt, dan gaan deze aandelen wat harder omlaag en andersom.

Investeren in dit soort partijen is wat dat betreft een extra grote gok, maar op momenten als deze kan het zich enorm uitbetalen. Vanmiddag opent de Amerikaanse beurs en zullen we zien hoe de aandelen reageren op deze nieuwe koersexplosie van bitcoin. Vooralsnog lijkt het weer een extreem groene dag te worden en dat kunnen we wel gebruiken na het lastige jaar dat 2022 was.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....