Jesse Myers: ‘Bitcoin gaat naar koers van 10 miljoen dollar’

710 totale weergaven

Hedgefondsmanager Jesse Myers is ervan overtuigd dat bitcoin op weg is naar een koers van 10 miljoen dollar per stuk. In een nieuw interview met Coin Stories vertelt Myers hoe hij precies tot dit getal is gekomen. Volgens Myers is bitcoin bezig aan een opkomst als een harde en schaarse store of value in een wereld van een continu stijgende schuldenberg en valutadevaluatie.

Nieuw tijdperk

Volgens Myers zitten we inmiddels in een nieuw tijdperk, waar het vasthouden van staatsobligaties of fiatgeld een slecht idee is, omdat de nationale schuldenberg naar een niveau gaat dat zoveel geldprinterij vergt, dat de rente op staatsobligaties dat nooit meer kunnen bijhouden.

"Dat is de enige uitweg die we hebben. We hebben nu 31 biljoen dollar aan nationale schulden en 170 biljoen dollar aan ongefinancierde verplichtingen in de Verenigde Staten alleen. Dan heb je het over 3 biljoen dollar per jaar een rentebetalingen, terwijl we al een gat van meerdere biljoenen in de begroting hebben", aldus Myers.

"Wat dat betreft levert dat een gat van 4 biljoen dollar op, die je moet printen om het verschil kleiner te maken. Dus dat is waar bitcoin mee concurreert als het laagst hangende fruit", zo gaat de hedgefondsmanager verder.

10 miljoen dollar per bitcoin

"Het is de vraag hoeveel bitcoin kan winnen en hoeveel waarde het kan opslokken. Momenteel is het een asset van 500 miljard dollar in een oceaan van 900 biljoen dollar. Dat is ongeveer 1/2000e van de totale waarde op de wereld. Wat betekent dat de wereld collectief een exposure van 0,05 procent op bitcoin heeft", zo ratelt Myers verder.

De berekening van Myers
De berekening van Myers

Vervolgens gaat hij rekenenen (zie bovenstaande grafiek) en als bitcoin van alle industrieën een deel kan afpakken, dan komt het al op die koers van 10 miljoen dollar per stuk uit. Dat lijkt op dit moment nog een beetje ver gegrepen, maar je weet het nooit in de financiële wereld.

We kunnen alleen niet zeggen dat bitcoin in het verleden weleens gekkere dingen heeft gedaan, ook al heeft het hele gekke dingen gedaan. Zeker als je bedenkt dat je in 2009 nog praktisch gratis bitcoin kon krijgen en je er nu 28.500 dollar per stuk voor moet neertellen.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....