Aandelen Coinbase stijgen 58% in krap een maand

De aandelen van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase staan al een aantal dagen flink in het groen. Ook vandaag is dat weer het geval. Op moment van schrijven is de handel op Nasdaq nog niet gesloten en staat de koers van één COIN al ruim 11% in de plus.

Coinbase-aandelen

Momenteel staat de COIN-koers op hetzelfde punt als begin februari en halverwege maart. Na de Wells notice van de SEC en later ook de aanklachten over het ongeregistreerde effectenaanbod met staking-diensten, daalde de aandelenkoers hard.

Maar sinds het nieuws over nieuwe Amerikaanse ETF-aanvragen, is het weer mooi weer voor de beurs.

Verschillende exchange traded funds zouden volgens de filings gebruik willen maken van Coinbase’s custody-diensten. Fidelity zei daarnaast ook in haar aanvraag dat ze met Coinbase willen samenwerken om manipulatie op de spotmarkt te helpen monitoren.

Aandelenoptiebeurs CBOE diende de aanvraag van Fidelity opnieuw in nadat de SEC haar bezorgdheid had geuit over de oorspronkelijke aanvraag. Daarmee werd de rol van Coinbase extra benadrukt.

CBOE heeft ook de aanvragen voor VanEck, WisdomTree en Invesco opnieuw ingediend, waarbij Coinbase in de filings werd genoemd.

De koers van de beurs staat daarom weer rond de $80, wat zo’n 60% hoger is dan een krappe maand geleden. Sinds begin dit jaar staat COIN op een stijging van 140%. Klein detail: tijdens de notering in april 2022 kostte één COIN maar liefst $350.

Aandelen Coinbase stijgen 58% in krap een maand

Terwijl de koers van bitcoin het afgelopen etmaal slechts 1,5% steeg, mocht COIN dus ruim 11% bijschrijven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase