Aandelen MicroStrategy stijgen 10% na uitspraak Saylor over koersdoel bitcoin van $1 miljoen

De aandelen van ‘bitcoinbedrijf’ MicroStrategy stegen gisteren ineens met 10%, terwijl de aandelenindex S&P500 het zwaar had. CEO Michael Saylor deed een uitspraak die de markt wel kon bekoren, zo leek het.

Aandelen bitcoinbedrijf

MicroStrategy heeft 129.218 BTC op de balans staan. Waar de prijs van bitcoin een paar procent steeg, gingen de MSTR-aandelen nog veel meer de groene cijfers in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Saylor is nog steeds optimistisch over bitcoin, ondanks de recente marktdaling. Hij verklaarde gisteren in een interview met Yahoo Finance Live zelfs dat hij verwacht dat bitcoin in de toekomst meer dan $1 miljoen waard zal zijn.

De uitgesproken techneut is er nog steeds van overtuigd dat bitcoin de “valuta van de toekomst” is.

“Er is geen prijsdoelstelling. Ik verwacht dat we voor altijd bitcoin zullen kopen op de lokale piek en ook dat bitcoin in de miljoenen zal gaan.”

“Dus we zijn erg geduldig. Wij geloven dat het de toekomst van geld is.”

De miljardair haalt nogmaals aan dat de meeste cryptocurrency’s geen geregistreerde effecten zijn. Bitcoin is, zoals Saylor het al lange tijd roept, een ‘digital property’. Deze benamingen en regulering is volgens hem erg belangrijk:

“Zodra mensen begrijpen waarom bitcoin superieur is aan al het andere, zullen instellingen grote hoeveelheden geld investeren. We hoeven niet te vechten over de verschillen met 19.000 andere cryptovaluta.”

Nieuwe CFO

Ondertussen bevestigt de nieuwe chief financial officer van MicroStrategy, Andrew Kang, aan Bloomberg dat het bedrijf geen plannen heeft om zijn bitcoin-holdings te liquideren. Er was enige FUD in de markt dat deze nieuwe financieel directeur een ander pad zou willen bewandelen als zijn voorganger. Daar is dus niets van waar.

Al deze nieuwtjes deden de MSTR-aandelen veel goeds. Daarbij moet wel gezegd worden dat de aandelen van het business intelligence-bedrijf flink moesten inleveren, sinds bitcoin van de top op $69.000 flink terrein verloor. Het aandeel daalde van ~$1.000 terug naar de levels uit 2020.

Aandelen MicroStrategy stijgen 10% na uitspraak Saylor over koersdoel bitcoin van $1 miljoen

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...