Saylor maakt statement: MicroStrategy hoeft nog lang geen bitcoin te verkopen

Saylor maakt statement: MicroStrategy hoeft nog lang geen bitcoin te verkopen

Door de prijsdaling van bitcoin van gisteren, ontstond er veel FUD in de markt. Zou MicroStrategy bijvoorbeeld in de problemen kunnen komen als de prijs te ver zakt?

MicroStrategy

De reden achter deze speculatie is dat het beursgenoteerde bedrijf van Michael Saylor schulden is aangegaan. Het opgehaalde geld is vervolgens in bitcoin gestopt. Een snelle berekening laat zien dat 124% van de waarde van het bedrijf (marktkapitalisatie) momenteel in bitcoin zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met bijna 130.000 BTC in kas, heeft het Amerikaanse bedrijf nu 0.615% van de maximale 21 miljoen bitcoin in bezit.

Maar wat als de koers van bitcoin dan zó ver daalt, dat MicroStrategy in de problemen komt, waardoor ze genoodzaakt worden om een deel van hun bitcoin te verkopen? De geruchtenmolen kwam op gang en allerlei bedragen werden genoemd.

Market Insider noemt de $21.000-grens als belangrijke benchmark voor een mogelijke margin call. De gemiddelde aankoopprijs van de 129.218 BTC ligt rond de $30.700.

Reactie Saylor

CEO Saylor kwam vandaag op Twitter met een krachtig statement. Hij vertelt dat MicroStrategy een lening heeft van $205 miljoen, en $410 miljoen dollar als onderpand moet aanhouden. Daarnaast hebben ze nog 115.109 BTC in kas die als 'pledge' kan worden ingelegd om extra onderpand aan te brengen.

"Als de prijs van bitcoin onder $3.562 daalt, kan het bedrijf nog andere dingen als onderpand inleggen," zo schrijft Saylor. Hij verwijst daarbij naar een document dat het bedrijf in het eerste kwartaal publiceerde.

Daarmee lijkt de onrust weg: MicroStrategy gaat hoeft (nog lang) geen bitcoin te dumpen. Daarmee kunnen we toch wel stellen dat deze whale zal blijven hodlen.

Intussen keldert de waarde van het beursgenoteerde bedrijf hard, tot onder de $220 per aandeel. In november was dit nog bijna $1.300.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin MicroStrategy

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties