Aandelen van aantal bitcoin miners mogelijk geschrapt wegens lage koersen

Bitcoin mining bedrijf Digihost wordt mogelijk geschrapt van de Nasdaq.

Aandelenkoersen

In de 8-K documentatie staat dat de aandelen gedelist worden als ze 30 opeenvolgende dagen onder de $1 worden verhandeld. Het mining bedrijf staat nu in de gevarenzone. Zelf maken ze er niet veel zorgen om:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Onze bedrijfsactiviteiten worden niet beïnvloed door de kennisgevingsbrief en we zijn volledig van plan om de tekortkoming op te lossen en de naleving van de Nasdaq-noteringsregels te herstellen.”

Vrijdag diende Digihost een brief in bij de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC). De miner heeft 180 dagen om weer te voldoen aan de regels om aan de Nasdaq genoteerd te zijn. Het moet dan namelijk weer voor een periode van 10 dagen bóven de $1 verhandeld worden.

Ze komen ook in aanmerking voor aan nalevingsperiode van 180 dagen, volgens de filing. De $1 is de minimum ‘biedprijs’ voor de techaandelen.

De gehele mining industrie heeft het zwaar. Op Bitcoin Focus kon je al lezen waarom, kijkend naar on-chain data.

Industrie-brede problemen

Er zijn nog twee andere bedrijven die in een soortgelijk parket zitten, namelijk Mawson Infrastructure Group en BIT Mining. Hun aandelen moeten beter presteren om respectievelijk aan de Nasdaq en de New York Stock Exchange (NYSE) genoteerd te blijven.

Aandelen van bitcoinminers volgen vaak de prijs van bitcoin (de het afgelopen jaar zo’n 70% daalde). Tel daarbij op de algehele malaise in de aandelenmarkt sinds de Fed begin dit jaar een koerswijziging doorvoerde, en je kunt indenken hoe miningaandelen hard dalen.

Het in Australië gevestigde Mawson Infrastructure Group ziet alles wel goed komen. Chief Commercial Officer Nick Hughes-Jones vertelde eerder al eens:

“Volgens de 8-K is het probleem verholpen als we als we gedurende 10 dagen boven $1 handelen, of we kunnen gewoon een ‘reversed split’ doen om het te verhelpen, dus daar maken we ons geen zorgen over.”

BIT Mining probeerde in augustus ook beleggers gerust te stellen. Voorzitter Bo Yu:

“Ondanks de tumultueuze marktomstandigheden, kunt u er zeker van zijn dat de huidige aandelenkoers geen invloed zal hebben op de normale bedrijfsvoering en ons vermogen om in de toekomst waarde te creëren voor onze investeerders.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining