Binance lanceert fonds van $500 miljoen voor noodlijdende bitcoin miners

Binance lanceert een fonds van $500 miljoen. Het idee is om dit geld te gebruiken om leningen te verstrekken aan bitcoin miners.

Fonds voor leningen

De cryptobeurs wil in het bijzonder de bedrijven tegemoet komen die het lastig hebben in de huidige markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance Pool, de miningtak van het bedrijf, gaat leningen verstrekken aan zowel particuliere als beursgenoteerde bitcoin miners. Er moet wel een onderpand worden ingelegd alvorens men deze leningen kan afsluiten.

Dit kan zijn in de vorm van fysieke of digitale activa. De looptijd is 18 tot 24 maanden en Binance rekent rentetarieven tussen 5% en 10%.

De lage bitcoinprijs en hoge rekenkracht zorgen ervoor dat de marges van miningbedrijven flink zijn gedaald. Op Bitcoin Focus kon je vorige week een longread lezen over deze situatie.

De omzet van miners daalde vorige maand met 16,2% tot ongeveer $550,5 miljoen.

Compute North heeft als gevolg hiervan zelfs een faillissement aangevraagd. Marathon Digital had op haar eigen beurt weer een miljoenenblootstelling aan dit bedrijf. Om maar twee voorbeelden te geven van wat er momenteel in de industrie speelt.

Andere initiatieven

Binance is niet het enige bedrijf dat de miningsector wil helpen. Vorige maand startte Jihan Wu, oprichter van Bitmain, een fonds van $250 miljoen om activa van noodlijdende miners op te kopen.

Eerder deze maand richtte Grayscale een nieuwe entiteit genaamd Grayscale Digital Infrastructure Opportunities LLC. Hiermee gaan ze ook investeren in hardware voor bitcoin miners. Ze willen mining rigs opkopen en die later weer met winst verkopen.

Intussen is er begin deze week ook een nieuwe software gelanceerd voor bitcoin mining pools. Met Stratum V2 ligt de ‘macht’ over een blok bij de individuele miner en niet bij de pool waarop ze zijn aangesloten. Dit moet voor meer decentralisatie en censuurresistentie zorgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfondsmining