Aangenomen bitcoinwet voor miners in Arkansas krijgt nu alsnog tegenwind

In april 2023 keurde de Amerikaanse staat Arkansas ‘Right to Mine’-wet goed. Zowel het Lagerhuis als de Senaat stemden in met het wet om de regels voor commerciële cryptomining versoepelt. Nu komt er mogelijk weer een einde aan deze bijzondere regeling.

Mining in Arkansas

Door de wetgeving kwamen er naar verluidt mining bedrijven naar de zuidoostelijke Amerikaanse staat toe. In sommige stadsbesturen wil men de wildgroei van miners nu weer inperken, maar dat mag niet meer door de ‘Right to Mine’-wet.

Senator en Republikein Bryan King uit District 28 uitte kritiek op de invoering van het wetsvoorstel. Daarom wil hij nu zelfs een wetsvoorstel indienen om de hele wet weer terug te draaien.

Tal van omwonenden hebben hun zorgen geuit vanwege geluidsoverlast. Ook zien ze problemen dat het elektriciteitsnet volop wordt gebruikt en dat het bedrijf achter de miners genaamd Green Digital LLC. Dit is een dochteronderneming die gedeeltelijk eigendom is van de Chinese Communistische Partij.

Er zijn ook rapporten opgedoken dat sommige gebieden al worden geconfronteerd met waarschuwingen voor mogelijke brownouts of black-outs. Miners nemen veel elektriciteit af, wat voor een belasting kan zorgen voor het elektriciteitsnet. Tegelijk staan miners ook bekend vanwege een vraag-responsebenadering, wat dit hele argument teniet zou doen.

Volgens deze zelfde berichtgeving staan er 10 mining farms in de staat. Twee steden, Vilonia en Harrison, hebben pogingen gedaan om de instroom van miners te remmen.

Tot slot vind King dat cryptominers geen economische voordelen bieden voor de community waarin ze gevestigd zijn. Het aantal mensen dat Green Digital in dienst heeft is volgens hem beperkt, dus ook het argument van ‘werkgelegenheid’ weegt voor hem niet zwaar.

Ondanks het tegengas staat het nog steeds gewoon op de planning dat de “Right to Mine”-wet volgende maand gewoon van kracht gaat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining