Wetsvoorstel voor bescherming bitcoin miners in Arkansas goedgekeurd

1006 totale weergaven

In de Amerikaanse staat Arkansas is een wetsvoorstel goedgekeurd om bitcoin mining locaties te reguleren. Ze krijgen feitelijk dezelfde juridische status als datacenters in deze staat. Eerder is in Montana een vergelijkbare wet aangenomen.

De Arkansas Data Centers Act gaat nu ter goedkeuring naar het kantoor van de gouverneur, eerder hebben de Senaat en het Huis van Afgevaardigden in de staat dit voorstel al goedgekeurd. Bedoeld om exploitanten van bitcoin mining locaties juridisch hetzelfde te behandelen als datacenters van een Google of Amazon.

bron: Cointelegraph
bron: Cointelegraph

Het wetsvoorstel was op 30 maart voorgesteld door senator Joshua Bryant. Het document erkent “dat datacenters banen creëren, belasting betalen en algemene economische waarde bieden aan lokale gemeenschappen.”

Volgens de wetgeving zullen bitcoinminers ook dezelfde rechten hebben als datacenters. De overheid van Arkansas mag “geen andere eis opleggen aan een bitcoinmining-bedrijf dan van toepassing is op enige eis voor een datacenter”.

Goed nieuws voor de bitcoin industrie in Amerika. Eind maart keurde de Senaat van Montana ook een wetsvoorstel goed om bitcoinminers die in de staat actief zijn te beschermen. Het wetsvoorstel is bedoeld om een gelijk speelveld te creëren voor miners in de staat op het gebied van vergunningen, energietarieven, belastingen of andere regels.

Texas, dat juist te boek staat als zeer bitcoinminded, kiest een andere weg. De senaatscommissie voor handel heeft op 4 april wetgeving aangenomen die vrijwel alle positieve prikkels weghaalt voor miners om zich te vestigen in de staat. Met name zijn er zorgen dat de energieprijs voor particulieren te hoog wordt door meer energieverbruik in de staat door onder andere meer miners.

In New York heeft gouverneur Kathy Hochul een proof-of-work mining-moratorium ondertekend, waardoor bitcoin-mining-activiteiten in de staat voor twee jaar zijn verboden. Op federaal niveau kunnen miners in de Verenigde Staten uiteindelijk onderworpen worden aan een belasting van 30% op het stroomtarief op grond van een begrotingsvoorstel dat op 9 maart door president Joe Biden is ingediend en tot doel had om mining te verminderen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...