Aantal bitcoin whales met miljoenen aan BTC blijft toenemen

Bitcoin bezitters met tussen de 100 en 1.000 BTC, blijven bijkopen ondanks de gebroken all-time high deze week.

Dat blijkt uit cijfers van Glassnode, een bedrijf dat blockchaindata clustert en daar conclusies uit trekt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een definitiekwestie, want door de bank genomen beschouwen we whales als entiteiten met 1.000 bitcoin of meer.

Entiteiten tussen de 100 en 1.000 bitcoin worden ook wel omschreven als 'dolfijnen' (100-500 btc) en 'haaien'. (500-1000 btc).

Het zijn in ieder geval personen of groepen die de beschikking hebben over relatief veel bitcoinvermogen. 100 bitcoin is omgerekend 6,5 miljoen dollar (~5,6 miljoen euro).

Hieronder is te dien hoe deze groep sinds begin september weer meer bitcoins gekocht heeft.

Op 12 september was het aantal adressen 15.838. Op 20 oktober was deze groep uitgedijd naar 16.064, een toename van 226 miniwhales.

Aantal bitcoin whales met miljoenen aan BTC blijft toenemen
bron: Glassnode

De data loopt tot 20 oktober, omdat Glassnode nog recente marktdata moet bijwerken.

Zoomen we uit, dan zien we dat deze groep sinds 2017 juist een licht dalende en daarna zijwaartse trend laat zien.

Het kan zijn dat een deel van deze groep is doorgestroomd naar de entiteiten met 1.000 btc of meer op hun balans en dat de aanwas van onderen stokt.

Aantal bitcoin whales met miljoenen aan BTC blijft toenemen
bron: Glassnode

Bekend is dat ook kleinere hodlers hebben geaccumuleerd sinds de eerste, vroege fase van de bullmarkt in april 2019, hoewel 2019 duidelijk een overgangsjaar was van bear - naar bullmarkt en geplaagd werd door de massaverkoop van bitcoins door de Plus Token oplichtingsbende in november 2019.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhalewhales

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...