Aantal grote bitcoin whales daalt tijdens stijging naar $60.000

Aantal grote bitcoin whales daalt tijdens stijging naar $60.000

Het aantal adressen met meer dan 10.000 bitcoin (BTC) daalt gestaag. Tijdens de grote prijsstijging van BTC naar $60.000 en verder zien we dat het aantal grote whales op het netwerk langzaam maar zeker afneemt.

Er zijn nu slechts 82 adressen met meer dan 10.000 BTC. Dit zijn vaak adressen van grote bitcoinbedrijven, maar ook de adressen van hele vroege bitcoiners zitten er tussen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Minder bitcoin whales op het netwerk

Het gaat hier puur om adressen. Bedrijven als Glassnode verzamelen allerlei statistieken van het open netwerk van BTC, maar kan van het grootste gedeelte van de adressen niet zeggen van wie het is.

Deze trend kan betekenen dat er grote bitcoin holders zijn die langzaam maar zeker een deel van hun fortuin liquideren. Een andere mogelijkheid is dat steeds minder mensen zoveel BTC op één adres wil hebben. Dan kun je er voor kiezen je geld op te splitsen. Dat kan handig zijn voor bijvoorbeeld veiligheidsoverwegingen.

Tegelijkertijd neem het aantal adressen met 100 tot 1.000 BTC toe.

Opmerkelijke statistiek

Een andere opmerkelijke statistiek van Glassnode is het aantal bitcoin dat op winst staat. Slechts 0,98% van alle BTC in omloop werd voor het laatst uitgegeven toen de koers van bitcoin nog hoger stond. Ruim 99% staat dus in de plus volgens deze cijfers.

Om tot deze getallen te komen gebruikt Glassnode de dagprijs op het moment dat bitcoin voor het laatst werd verstuurd. Aan de hand daarvan kun je een inschatting maken of iemand met winst of verlies heeft gekocht.

Lees meer over:
Bitcoin whales

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties