‘Cash wordt waardeloos, ik zit voor 50% in Bitcoin (BTC)’, zegt CEO van Abra

Het is anno 2020 niet meer ongewoon en gek om publiekelijk te praten over je bitcoin (BTC) investeringen. Het is voor je privacy niet de beste oplossing, maar verschillende prominente figuren in de industrie en daarbuiten vertellen graag over hun bitcoin.

In dat rijtje hoort ook Bill Barhydt, de CEO en medeoprichter van Abra. Barhydt is ook persoonlijk druk in de weer met bitcoin. De directeur geeft informatie over zijn eigen beleggingsportfolio: 50% van al zijn beleggingsbudget zit momenteel in BTC. Dat vertelt hij in een aflevering van Money Talks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Abra levert onder andere een bitcoin wallet. In die app zit ook een beurs ingebouwd. Barhydt zet dus zowel zakelijk als privé groots in op bitcoin.

Beste investering

Barhydt is duidelijk: ”Bitcoin is de beste investeringskans in de wereld.” Volgens de Amerikaanse miljardair heeft BTC tal van voordelen tegenover geld dat wordt uitgegeven door een centrale bank: ”Cash wordt uiteindelijk waardeloos. De waarde van bitcoin blijft intact. Er komt nooit minder fiatgeld dan dat er nu is.”

Hij ziet vooral de waarde van bitcoin vanwege de schaarste: “De uitgifte van nieuwe bitcoin gaat de komende jaren richting nul. De waarde van BTC tegenover fiatgeld schiet in mijn optiek alleen nog maar verder omhoog.”

Barhydt is al jaren erg positief over de prijs van bitcoin en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen.

Lees ook: Bitcoin, digitale schaarste en een voorraad van 21 miljoen: een korte uitleg

Stablecoins

Barhydt komt in de livestream ook nog op het onderwerp van stablecoins. Deze stablecoins doen in de bitcoinmarkt dienst als plaatsvervanger van andere munten. Veruit de grootste is Tether (USDT). Tether probeert de waarde van hun token op 1 dollar te houden. Er is momenteel meer dan $16 miljard aan USDT op de Bitcoin markt.

Ook centrale banken zijn druk in de weer met het opzetten van een ‘Central Bank Digital Currency (CBDC)’. Barhydt denkt niet dat door deze ontwikkelingen het geld printen afneemt. Sterker nog hij voorziet het tegenovergestelde: ”Dit maakt het nog makkelijker om door te gaan met hun onverantwoordelijke gedrag door simpelweg geld te printen.”

Bitcoin als spaarmiddel

Barhydt is natuurlijk niet de enige die overtuigd is van bitcoin en een rooskleurige toekomst. De meest opmerkelijke trend van 2020 is misschien wel dat ook beursgenoteerde bedrijven BTC kopen. Dat doen zij als spaarmiddel of als pure belegging.

Lees ook: Deze 23 bedrijven hebben samen $10 miljard aan Bitcoin (BTC) op de balans

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...