ADA koers klimt terug omhoog met 14% stijging na crypto crash – wat gaat Cardano doen?

880 totale weergaven

De Cardano koers is vandaag met 14% omhoog geklommen naar $ 0,33, nadat ADA gisteren zo laag als $ 0,28 kwam te liggen. De crypto markt is in 24 uur tijd weer met 7% gestegen na een van de grootste crypto crashes sinds jaren, waarin Bitcoin in een dag tijd met zo’n 15% is gedaald, terwijl altcoins nog harder onderuit gingen.

Of we het laatste van deze crash hebben gezien is nog niet duidelijk, omdat augustus en september historisch gezien bearish zijn voor crypto. In dit artikel kijken we naar wat Cardano kan gaan doen de komende tijd en waarom de crypto crash van gisteren mogelijk een goed teken is.

Wat gaat Cardano doen na 14% herstelbeweging?

De Cardano koers is in de afgelopen 24 uur met 9% gestegen, maar gezien het nog 19 uur geleden is sinds het dieptepunt van de crash, zal dit percentage de komende uren toenemen. In een week tijd is ADA met 17% gedaald, terwijl het in een maand tijd ongeveer 6% van zijn waarde heeft verloren.

De altcoin presteert redelijk zwak op korte termijn, dat is te zien aan hoe de 30-daagse moving average (geel) onder de 200-daagse (blauw) ligt. Dit wordt verder versterkt door het feit dat de huidige koers al voor de grote crash onder beide moving averages lag.

De Relative Strength Index (RSI) op 33 geeft aan dat Cardano zwaar verkocht is en gisteren werd beschouwd als ondergewaardeerd, nadat de RSI zo laag als 26 kwam te liggen. Of dit echter betekent dat Cardano vandaag nog verder kan stijgen, blijft nog maar de vraag.

Cardano koers grafiek
Cardano koers grafiek – TradingView

Omdat augustus en september typisch bearish maanden zijn voor crypto, kan dit mogelijk niet de laatste crash zijn die we nog mee gaan maken. Met angst voor een nieuwe financiële crisis in de VS, zou Bitcoin op korte termijn nog onder de $ 50.000 kunnen zakken.

Crypto analisten zien dit echter als positief teken, niet alleen omdat dit een nieuwe kans is om crypto te kopen met korting, maar ook vanwege een historisch patroon. Zo legt Crypto Rover in een tweet uit dat we altijd een grote crash krijgen voor het begin van een echte bull markt.

Als dit patroon zich dit jaar weer herhaalt, zou Bitcoin misschien wel boven de $ 100.000 kunnen uitkomen, wat erg positief kan uitpakken voor altcoins als Cardano.

Met andere worden verwachten we dat Cardano de komende dagen en weken risico loopt om onderuit te schieten, mogelijk onder $ 0,25. Op lange termijn kan de altcoin echter weer de lucht in gaan, met een mogelijke doorbraak boven $ 1 richting het einde van dit jaar.

Het is belangrijk om tijdens deze periode niet te investeren met geld dat je ergens anders voor nodig hebt en om eventueel kapitaal opzij te zetten om tijdens verdere dips te investeren.

Welke altcoin gaat stijgen na crypto crash?

De crypto markt is in een dag tijd met zo’n 7% hersteld, waardoor vele altcoins, waaronder Cardano, zijn gestegen. Zijn trading volume van $ 700 miljoen wijst er echter op dat ADA niet een van de populairste cryptomunten meer is. De meeste altcoins uit de top 10 hebben vandaag meer dan $ 3 miljard volume.

Er zijn mogelijk betere alternatieven voor Cardano, met name kleine cryptomunten die nog geen market cap van meerdere miljarden hebben bereikt. Hoewel deze altcoins meer risico hebben, hebben ze ook potentie om veel harder te stijgen. Daarom kijken we vandaag naar twee altcoins die binnenkort x10 of zelfs x100 kunnen gaan.

Pepe Unchained (PEPU)

Pepe Unchained (PEPU) is de nieuwste blockchain die massaal de aandacht krijgt van investeerders. Deze Layer-2 op Ethereum zal de eerste zijn die volledig in het teken staat van meme coins. Niet alleen kan het dienen als launchpad voor meme coins, ook is het te vergelijken met het Shibarium ecosysteem van Shiba Inu, de nummer 2 grootste meme coin.

Als Layer-2 op Ethereum, profiteert de opkomende Pepe blockchain het van de sterke beveiliging en de functies op het netwerk van Ethereum. Zijn eigen netwerk zorgt er echter voor dat transacties vele malen goedkoper en sneller zijn, terwijl PEPU, de native token, dubbele beloningen uitkeert voor staking.

Vroege vogels kunnen PEPU kopen tijdens de presale, met een huidige prijs van $ 0,0089105 per stuk. Nu de presale ruim $ 7,4 miljoen heeft opgehaald, zal de prijs van deze token morgen stijgen, nadat de voorverkoop een van zijn laatste fasen bereikt. Je kunt PEPU vroegtijdig staken om beloningen van 263% op jaarbasis te verdienen.

 

 

Base Dagwz (DAWGZ)

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk welke blockchain de grootste gaat worden in de volgende bull run. Voor degenen die het zekere voor het onzekere willen nemen, kan de nieuwe meme coin, Base Dawgz (DAWGZ) een goede investering zijn. Deze meme coin zal op meerdere blockchains gelanceerd worden en heeft hierdoor extra potentie om viraal te gaan.

Het andere voordeel is dat DAWGZ mee kan liften op het succes van de desbetreffende blockchains waar hij op werkt. DAWGZ is een avontuurlijke meme coin met basejumpen als thema. Hoewel de meme coin op de Base blockchain gelanceerd zal worden, kun je deze ook verhandelen op BSC, Ethereum, Avalanche en Solana.

Je kunt DAWGZ tijdens de presale kopen voor $ 0,007414 per stuk en sinds kort is het ook mogelijk om vroegtijdig te staken met een huidige APY van 957%. Binnenkort zal de meme coin gelanceerd worden op zijn eerste exchange en zal de prijs naar verwachting veel hoger worden.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ADACardano

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...