Adressen met minder dan 1 bitcoin kopen de dip

Adressen met minder dan 1 bitcoin kopen de dip

De bitcoin koers maakt zware tijden door. Nog niet zo lang geleden stond de koers op $69.000. Inmiddels staan we daar ver onder. Dat betekent echter niet dat er niemand meer koopt of spaart. We nemen een kijkje naar een van de kleinste groep investeerders: adressen met minder dan 1 BTC.

Kleine adressen kopen bij

Sinds de grote dalingen van bitcoin is ook de kleinere groep investeerders druk in de weer met bijkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek zie je dat terwijl de prijs avn bitcoin daalt, er steeds meer relatief kleine adressen zijn die bijkopen. Dat komt neer op zo'n 156.000 bitcoin extra bij de kleine investeerders. Glassnode noemt ze gekscherend shrimps (garnalen), als tegenhanger van de rijke whales.

Adressen zijn voor de buitenstaander niet te koppelen aan een persoon. Het is dus niet duidelijk wie of wat er achter elk adres zit. Dat is een pluspunt voor bitcoin, maar maakt dit soort statistieken ook een deel giswerk.

Je kunt gratis en voor niets een stroom aan adressen genereren voor jezelf. Het is zelfs aan te raden om bij elke nieuwe transactie of ontvangst een nieuwe te gebruiken. Daarnaast is het zo dat veel gebruikers niet al hun BTC op dezelfde plaats bewaren.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties