Plebs slaan handen ineen kopen massaal bitcoin op met de stackchain

Plebs slaan handen ineen kopen massaal bitcoin op met de stackchain

Ken je de lightning torch nog? Dit fenomeen uit 2020 is terug, maar op een net iets andere manier: de stackchain.

Bitcoinketting

Het idee is hetzelfde, maar in plaats dat men betalingen doet (die elke keer $1 duurder worden), gaat het nu om stacken. Een nieuwe vorm van community-DCA, of zoiets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het begon allemaal met een aankoop van $5 aan bitcoin door AriZonanHODL. Deze aankoop werd opgevolgd door een andere bitcoiner die $6 aan bitcoin kocht. Enzovoorts, enzovoorts.

Momenteel zijn er al ruim 500 incrementele aankopen gedaan waardoor er in totaal voor $150.000 aan bitcoin uit de markt is gekocht. Bitcoiner Masun deelt de statistiek op Twitter.

Met de hashtag #stackchain en #stackchaintip kun je de ontwikkelingen volgen. Het draait ook allemaal om blockhoogtes, waarbij de betaling of aankoop ook daadwerkelijk door nodes moet zijn bevestigd. Nieuwe termen zoals stackheight zijn daarmee geboren.

Plebs slaan handen ineen kopen massaal bitcoin op met de stackchain

Op Twitter wordt in de ketting van aankopen vol enthousiasme aangevuld met grotere aankopen.

Er is zelfs een uitleg over het idee van het consensus van de langste chain geschreven op GitHub met een stappenplan waarin staat hoe jij mee kunt doen. Want zoals je je kunt voorstellen, betekent dit ook chaos. Allerlei mensen bouwen door op 'oude' aankopen, die niet tot de langste chain behoren en er forks ontstaan.

Lightning Torch

In de inleiding kon je al lezen over de lightning torch. Dit was een soortgelijk idee, waarbij men werd aangemoedigd om lightningbetalingen te doen. In 2020 begon het op een soortgelijke manier, waarbij er degene die de torch ontving, deze voor het 'te ontvangen bedrag + $1' weer doorstuurde aan een volgende persoon,

Onder andere Jack Dorsey, destijds CEO van Twitter, kreeg de torch in handen.

Eenzelfde torch ging rond met de statechains, een andere schaalbaarheidsoplossing bovenop bitcoin. Door het ontwerp van statechains ging het hierbij om een vast bedrag. Op Bitcoin Focus kun je meer lezen over deze nieuwe softwarelaag.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties