AdvisorShares vraagt Bitcoin future ETF aan

AdvisorsShares is het nieuwste bedrijf dat een bitcoin exchange traded fund (ETF) wil starten in Amerika. De beleggingsbeheerder wil dat doen op basis van futures.

Tot nu toe zijn alle aanvragen voor een soortgelijk bitcoin fonds op niets uitgelopen in Amerika. Inmiddels lopen er meer dan tien aanvragen en zijn er tientallen afgewezen door de Securities and Exchange Commission (SEC). Bedrijven zetten vaak eerst in op een ETF met bitcoin als onderpand, maar een aanvraag voor een ETF op basis van futures heeft waarschijnlijk meer kans van slagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opbouw van het fonds

Dit soort fondsen moeten voldoen aan strenge richtlijnen. En vooral door de keuring komen bij de toezichthouder op de effectenbeurzen. In Amerika is de SEC dat en tot nu toe hebben ze nog geen enkel plan goedgekeurd.

AdvisorsShares gaat in zee met Morgan Creek. Bij deze ETF is geen echte bitcoin gemoeid, maar hun assets gaan richting bitcoin futures.

De roep om een exchange-traded fund bestaat al jaren in Amerika. Een ETF is een populair beleggingsproduct en veel (professionele) handelaren maken er dagelijks gebruik van voor tal van andere producten.

Met bitcoin futures. Een future is een contract waarmee je het recht krijgt om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver)kopen. Vaak worden de contracten gesetteld in Amerikaanse dollars. De koers van BTC is hier wel van belang, maar fysieke bitcoin komen er niet aan te pas.

Volgens Decrypt heeft deze constructie meer kans van slagen dan een fonds dat zelf bitcoin in beheer neemt.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...