Galaxy Digital dient aanvraag in voor bitcoin futures ETF

Galaxy Digital heeft bij de Securities & Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor een Bitcoin Futures ETF.

Bitcoin futures ETF

Een exchange traded fund (ETF) volgt de prijs van de onderliggende asset, in dit geval een bitcoin future. Dus het fonds gaat niet direct in (fysieke) bitcoin beleggen, maar in bitcoin futures.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot nu toe is er echter nog geen enkele ETF goedgekeurd door de toezichthouder in Amerika. Wél liet SEC-voorzitter Gary Gensler doorschemeren dat hij in eerste instantie een voorkeur heeft voor ETF’s op basis van bitcoin futures.

Want de bitcoin futures zijn gebonden aan strenge regels in de VS, terwijl de prijsvorming van bitcoin wereldwijd gebeurt op diverse beurzen.

Canada

Galaxy Digital wedt overigens op twee paarden, want in april diende het een aanvraag in voor een bitcoin ETF.

In Canada, waar ETF’s wel al toegelaten zijn, bestiert de investeringsmaatschappij de CI Galaxy Bitcoin ETF, een product dat 190 miljoen dollar van beleggers heeft aangetrokken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsETFVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...