Advocaat wil borgtocht SBF van $250.000, verzoek afgewezen

350 totale weergaven

De advocaat van Sam Bankman-Fried vroeg dinsdag aan een magistraat in de Bahama's om de oud CEO van cryptobeurs FTX vrij te laten op borgtocht. Er zou een bedrag van $250.000 bij gemoeid zijn.

Borgtocht afgewezen

Maandag werd bekend dat de Amerikaan werd gearresteerd door de politiedienst van de eilandengroep. De arrestatie is gedaan nadat de Verenigde Staten strafrechtelijke aanklachten tegen de oprichter van cryptobeurs FTX had ingediend.

De verwachting was dat Bankman-Fried snel aan de VS zou worden uitgeleverd. Daar wilde de advocaat van 'SBF' een stokje voor steken, maar hij kreeg nul op rekest.

Een Bahamaanse rechter heeft dinsdag de borgtocht van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried geweigerd, zo meldt persbureau Reuters.

Het was slechts uren nadat Amerikaanse aanklagers de 30-jarige Amerikaan arresteerden ter verdenking van het verduisteren van miljarden dollars en het overtreden van effectenwetten.

De voormalige CEO van de beurs werd, gekleed in een blauw pak zonder stropdas, door de politie opgehaald. Na een omhelzing met zijn ouders is hij naar een gevangenis in de Bahama's gestuurd. Hij vertelde de rechtbank dat hij uitlevering aan de Verenigde Staten kon aanvechten.

De rechter vond het vluchtrisico echter te groot. SBF blijft naar verluidt tot in ieder geval 8 februari vast op het eiland. Over anderhalve maand staat de volgende rechtszaak gepland.

Hij riskeert tot 115 jaar gevangenisstraf als hij op alle acht de punten wordt veroordeeld, aldus openbare aanklagers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX