Aftellen naar Grote Bitcoin Optie-Expiratie: Markt op Scherp

2553 totale weergaven
Bitcoin Hodl

Morgen om 8 uur ’s ochtends UTC staat de cryptowereld een belangrijk moment te wachten. Op de derivatenbeurs Deribit vervallen namelijk opties op Bitcoin (BTC) met een totale nominale waarde van maar liefst $4,04 miljard. Dit omvat ongeveer 108.000 BTC, een aanzienlijk aantal dat mogelijk impact kan hebben op de bitcoinmarkt.

De zogenaamde ‘max pain price’ voor deze expiratie is vastgesteld op $33.000. Deze prijs vertegenwoordigt het niveau waarop het grootste aantal opties, zowel kopen (calls) als verkopen (puts), waardeloos zou verlopen, wat het meeste ‘pijn’ veroorzaakt voor optiehouders. Interessant is dat de put/call ratio momenteel op 0,82 staat. Dit betekent dat er minder put-opties (opties die inspelen op een daling van de prijs) zijn in vergelijking met call-opties (die inspelen op een stijging). Dit kan duiden op een licht bullish sentiment onder investeerders.

Potentiële Marktimpact
De vervaldatum van opties is altijd een moment om in de gaten te houden, omdat het grote bewegingen in de prijs kan veroorzaken. Beleggers en handelaren zullen nauwlettend toekijken hoe deze situatie zich ontvouwt, aangezien het afwikkelen van zulke grote aantallen opties de markt kan beïnvloeden, vooral rond de max pain prijs.

Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin op $37.125, wat boven de max pain prijs ligt. De marktkapitalisatie bedraagt $725,8 miljard. Interessant is dat Bitcoin momenteel geprijsd is op 18,8 ounce goud, en dat de marktkapitalisatie van Bitcoin 5,43% van die van goud bedraagt.

Een ander opvallend gegeven is dat er 1.684.670 BTC in bedrijfskluizen wordt gehouden, met een waarde van $62,5 miljard, wat neerkomt op 8,62% van de totale Bitcoin-voorraad. Over de voorraad gesproken, van de 19.550.580,53 BTC die momenteel in omloop zijn, is 93,09% al uitgegeven. Er rest nog een uitgifte van 1.449.199,98 BTC.

Lees meer over:
Deribit

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd